Piet van Dijken assistent-trainer bij FC Groningen

20 december 2009

Piet van Dijken is maandag 21 december voor één dag assistent-trainer bij FC Groningen. De RTV Noord-coryfee bood het hoogste bedrag op de veiling waarvan de opbrengt is bestemd voor het Glazen Huis, de Radio 3FM actie Serious Request.

Van Dijken bracht met 1.141 euro het hoogste bod uit op de unieke mogelijkheid om voor één dag deel uit te maken van de technische staf van FC Groningen. Van Dijken is inmiddels op de hoogte gesteld en hij wordt maandagmorgen om 9.00 uur in Euroborg verwacht. “Het gaat mij om het geld voor het goede doel”, was de reactie van Van Dijken. “Moet ik echt komen? Ik heb niet eens voetbalschoenen!” Trainer Ron Jans schoot meteen in de lach toen hij hoorde dat Van Dijken maandag zijn rechterhand zou gaan worden. “Geweldig. Hartstikke inventief als je op deze manier voor publiciteit zorgt.” Toen eerder dit jaar duidelijk werd dat het Glazen Huis op de Grote Markt van Groningen zou komen te staan, heeft FC Groningen direct contact gehad met 3FM over de mogelijke bijdragen van de club. FC Groningen realiseert zich welke maatschappelijke positie de club inneemt en wilde zich direct conformeren aan het unieke concept. Wedstrijdshirts
Helaas kon de collecte van het Rode Kruis rond de wedstrijd FC Groningen – sc Heerenveen geen doorgang vinden aangezien het duel werd afgelast. Maar er zijn nog voldoende andere initiatieven om de bestrijding van malaria, het goede doel van dit jaar, te ondersteunen. Een selectie van achttien spelers stelt een uniek gesigneerd wedstrijdshirt ter beschikking. Diegene die het meeste biedt op één van de achttien shirts, van doelman Luciano da Silva tot spits Tim Matavz, ontvangt het exclusieve shirt. Bieden kan op www.ebay.nl. Meest bijzondere
Het meest bijzondere initiatief was de mogelijkheid te bieden op een dag assistent zijn van hoofdtrainer Ron Jans. Op maandag 21 december, een dag na de afgelaste derby tegen sc Heerenveen en twee dagen voor de belangrijke bekerwedstrijd tegen NEC, mag de hoogste bieder voor één keer een dag lang de rechterhand zijn van Jans. Dat betekent ’s morgens vroeg aanwezig zijn bij de club voor de nabespreking, het voorbereiden van de training van die dag en het meelopen op het trainingsveld van FC Groningen. En dit alles zonder ook maar in het bezit te hoeven zijn van welk trainersdiploma dan ook.

Radio 3FM
Radiozender 3FM zet zich – in samenwerking met het Rode Kruis – ieder jaar in voor een stille ramp. In 2009 staat de strijd tegen malaria centraal. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj’s van 3FM zich van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december op in een glazen studio. Dit jaar verblijven Gerard Ekdom, Giel Beelen en Annemieke Schollaardt in het Glazen Huis.

Websites
Op de onderstaande websites is meer informatie én de tussenstand te vinden over de veilingitems voor de actie Serious Request van 3FM.

Laatste nieuws