Peter Jeltema stapt over naar KNVB

4 mei 2021

Peter Jeltema gaat aan het einde van dit seizoen FC Groningen verlaten. De 60-jarige Groninger treedt per 1 juli 2021 in dienst bij de KNVB. Het huidige Hoofd Opleiding van FC Groningen wordt in Zeist Hoofd Talentontwikkeling. Jeltema heeft meer dan twintig dienstjaren achter zijn naam staan bij de Trots van het Noorden.

In 2017 maakte Jeltema al eens een kort uitstapje naar de KNVB als beleidsmedewerker Voetbalontwikkeling Betaald Voetbal. Een jaar later keerde hij terug bij FC Groningen in zijn oude functie van Hoofd Opleiding. Voor zijn tijdelijke vertrek naar de nationale voetbalbond was Jeltema drie jaar lang technisch manager van de Trots van het Noorden, waarbij de bekerwinst in 2015 het hoogtepunt vormde. Daarvoor was hij jarenlang het hoofd van de Opleiding van FC Groningen en samen met wijlen Martin Koeman stond Jeltema daarmee al aan de basis van de huidige opleiding van de club. Hij begon zijn carrière binnen FC Groningen als jeugdtrainer van de toenmalige D1.
 
Onverwacht
De aankondiging van Jeltema om over te stappen naar de KNVB kwam voor technisch directeur Mark-Jan Fledderus onverwacht. “Het nieuws verraste me en het is bijzonder jammer voor de club dat een vakman en clubman als Peter Jeltema FC Groningen gaat verlaten. Het is voor hem een kans, die hij niet wilde laten schieten. Dat respecteren we en wij feliciteren hem van harte met zijn overgang naar de KNVB. Wij zijn Peter veel dank verschuldigd voor de jarenlange trouwe dienst en zijn betrokkenheid bij FC Groningen. Wij wensen hem alle succes in zijn nieuwe functie bij de KNVB en het vervolg van zijn carrière.”

Lachend staand

Peter Jeltema zegt over zijn ‘transfer’ naar Zeist: “De functie kwam op mijn pad. Ik had niet direct verwacht dat ik in deze fase van mijn werkende leven deze kans nog zou krijgen en ik wil die uitdaging aangaan. Het is een hele mooie job, die naar ik verwacht mij op het lijf geschreven is, binnen een organisatie die ik al aardig ken en als zeer plezierig heb ervaren vanuit mijn vorige functie binnen de KNVB en mijn contacten met de bond vanuit FC Groningen. Het afscheid van de mensen binnen de Opleiding met wie ik dagelijks zo lang heb gewerkt, zal me wel even zwaar vallen. Ik blijf FC Groningen vanzelfsprekend nauwgezet volgen. De club zit in mijn genen.”

Glimlachend
Gasterra

Laatste nieuws