string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Pedersen: ‘Nog niet helemaal de echte gezien’.

Donderdag 24 september 2009 om 08:48

Doelpuntenmakers Nicklas Pedersen en Tim Matavz waren na afloop opgetogen over het bereiken van de volgende bekerronde. In de 74ste minuut loste de Sloveen de Deen af. Beiden scoorden tweemaal.

Nicklas Pedersen, die in zijn elfde FC-optreden zijn tweede en derde goal toevoegde aan zijn totaal: “We konden de overwinning goed gebruiken. Mijn twee doelpunten zijn goed voor het zelfvertrouwen, die kon ik persoonlijk goed gebruiken.”

“De 1-0 was een een-tweetje met Danny Holla. Hij gaf een goede pass naar het centrum waarna ik de bal alleen nog maar met de binnenkant van mijn voet binnen hoefde te tikken. Ja, dat was een heerlijk gevoel, zo vlak voor rust. Mijn tweede kon ik perfect binnenkoppen dankzij een uitstekende voorzet van Fredrik Stenman. Nee, ik was niet verrast door die voorzet. We weten van hem dat hij ze zo kan geven.”

Op de vraag of dit de ware Pedersen was, antwoordde de Deen deels bevestigend. “Je hebt een deel van de echte Nicklas Pedersen gezien. Maar nog niet helemaal. Dat gaat zeker nog komen.”

Supersub
Waar Pedersen één keer de volledige negentig minuten volmaakte, had zijn vervanger Tim Matavz in zijn voorgaande 31 duels slechts tweemaal een volledige wedstrijd in het eerste elftal gespeeld. Optreden 32 (zijn 27ste invalbeurt) leverde doelpunt acht en negen op.

“De 3-1 was mijn eerste balbehandeling. Het is altijd leuk om meteen te scoren als je net bent ingevallen. Maar belangrijker is, dat we hebben gewonnen. Het was een lastige wedstrijd waarin we goed hebben gespeeld en verdiend hebben gewonnen.”

Twee jaar geleden scoorde Matavz viermaal in het bekertoernooi tegen IJsselmeervogels. “Haha, bekerwedstrijden zijn inderdaad mijn wedstrijden. Maar ik moet het natuurlijk ook in de competitie laten zien. Daar ga ik nu mijn best voor doen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard