Operatie Van de Laak begin januari in Groningen

9 december 2010

Koen van de Laak zal op woensdag 5 januari worden geopereerd aan zijn kapotte voorste kruisband in zijn rechterknie. Hij mag daarna één week helemaal niets doen. De ingreep vindt plaats in het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Van Laak had woensdag een afspraak met specialisten van het Groningse ziekenhuis en toen werd de datum voor de operatie gevonden. De medische ingreep wordt uitgevoerd door twee kniespecialisten, dokter Brouwer en dokter Van Raaij. “Ik heb een goed gesprek met de mensen in het Martini Ziekenhuis gehad en het gevoel dat ik eraan overhield heeft me doen besluiten de ingreep in Groningen te laten verrichten”, vertelt Van de Laak. Binding
Vaak laten geblesseerde spelers zich in eigen omgeving of buiten de directe nabijheid van de club opereren om niet dagelijks geconfronteerd te hoeven worden met het gemis van het trainen met medespelers en om zonder afleiding te kunnen werken aan het herstel. Van Laak kiest er juist voor in Groningen te blijven. “Ik mis de jongens anders gewoon te veel”, bekent Van de Laak. “Ik hou van mensen om me heen en ik wil heel graag binding met de groep en de club houden. Ik wil er zo veel mogelijk bij blijven horen, ondanks dat mij een lang revalidatietraject wacht.”

Positief

Van de Laak, die vandaag (donderdag – red.) even op de club was en de lunch nuttigde met zijn medespelers,  is heel monter en positief ingesteld. “Vrijdagavond (tijdens de wedstrijd tegen Vitesse waarin Van de Laak geblesseerd raakte – red.) wist ik al dat het goed mis was, zaterdag kreeg ik de bevestiging en dan ben je natuurlijk nog aangeslagen, maar vanaf zondag heb ik eigenlijk de knop al weer omgezet. Ik ga er vol energie tegenaan. Ik wil graag goed terugkomen.”

Laatste nieuws