string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Open Dag op zondag 10 juli.

Dinsdag 08 februari 2011 om 14:45

In de 317de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de recordzege van FC Groningen in Euroborg, benoemt hij de activiteiten van deze week en meldt hij de datum voor de Open Dag 2011.

“Het kan even niet op bij de club. Na de prachtige 4-1 zege in de derby met sc Heerenveen volgde afgelopen zondag in Euroborg een zevenklapper tegen Willem II. De 7-1 overwinning is een record in de Eredivisie in de geschiedenis van FC Groningen. Door deze winst en de uitslagen op de andere velden verstevigden we onze vierde plaats op de ranglijst. Een prachtig resultaat.”
Excuses
“Direct na afloop van de wedstrijd heb ik mijn verbazing uitgesproken over het uitblijven van extra speeltijd. De laatste jaren is niet zelden het doelsaldo bepalend geweest voor een eindklassering op de ranglijst. Om die reden vind ik dat er geen willekeur mag bestaan over het al dan niet bijtellen van extra speeltijd. Mijn opmerking was in dit geval echter niet gepast. De wedstrijd was met tien tegen negen en met 7-1 op het scorebord gespeeld, Willem II was benadeeld en de scheidsrechter wist dat hij een fout had gemaakt bij het uitdelen van de rode kaart aan Willem II-speler Arjan Swinkels.”
“Dan is het niet het juiste moment een opmerking te plaatsen over het niet toekennen van extra speeltijd. Dat hoort niet bij de stijl van een club als FC Groningen. Het is heel vervelend als een dergelijke opmerking wordt uitgelegd als onsportief gedrag richting Willem II, want zo was het zeker niet bedoeld. Wij hebben respect en waardering voor onze collega-clubs. Ik zal de clubleiding in Tilburg dan ook een brief sturen met een uitleg en excuses, voor het geval dat dit verkeerd is ontvangen. Ik heb persoonlijk Arjan Swinkels al een sms-bericht gestuurd dat ik blij voor hem ben dat zijn onterecht verkregen rode kaart is geseponeerd.”
Afspiegeling
“Deze week is op het trainingsveld een afspiegeling te zien van onze sportieve prestaties. Maar liefst acht eerste selectiespelers ontbreken op het appèl bij onze hoofdtrainer Pieter Huistra. Het achttal heeft interlandverplichtingen. In de voorbereiding op de wedstrijd van komende zondag is dit voor een technische staf niet ideaal, maar we zijn er natuurlijk hartstikke trots op dat wij op dit moment acht internationals herbergen binnen onze selectie, een teken van waardering.”
“Zondag hopen we in Doetinchem – net als in Heerenveen – weer te mogen rekenen op de steun van veel supporters. Er hebben zich al ruim driehonderd fans aangemeld en er zijn nog kaarten beschikbaar voor het spannende duel op De Vijverberg. Het is duidelijk dat een vol bezoekersvak een enorme stimulans vormt voor de ploeg op het veld. De wedstrijd tegen De Graafschap begint zondagmiddag om 16.30 uur. ’s Avonds zal ondergetekende overigens te gast zijn in het discussieprogramma Studio Voetbal, samen met Ronald Waterreus, Tom van ’t Hek en Jan Everse.”
FC Groningen Junior Club
“Afgelopen zondag was het ook een feestelijke dag voor de FC Groningen Junior Club. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Willem II werd de 5-jarige Mika Muskee uitgebreid in het zonnetje gezet. Mika werd onlangs namelijk ingeschreven als 8.000ste lid en was daarom uitgenodigd de wedstrijd vanaf het ereterras te bekijken, samen met zijn ouders en zusje. Hij ontving een thuisshirt van FC Groningen voorzien van nummer 8000 uit handen van Maikel Kieftenbeld en een gesigneerde poster van het elftal.”
Apekooi
“Vanochtend (dinsdag – red.) is de Junior Club met twintig peuters naar binnenspeelparadijs de Apekooi in Groningen geweest. Samen met mascotte Groby vermaakten de kleintjes zich op de springkussens, in de ballenbak en met het andere speelgoed. Deze geslaagde actie is een jaarlijks terugkerend initiatief van de Junior Club. Ben jij ook fan van FC Groningen en tussen de 0 en 16 jaar oud? Geef je dan op via de website www.fcgroningenjuniorclub.nl en word lid van de FC Groningen Junior Club.”
Borrel op locatie
“Donderdagavond wordt de maandelijkse borrel op locatie gehouden. Dit keer heeft onze sponsorrelatie Barth Fidder Total Wellness uit Annen tussen 17.00 en 19.00 uur haar locatie beschikbaar gesteld. Gastspreker is burgemeester Van Oosterhout van de gemeente Aa & Hunze. Hij zal praten over het Drents Olympisch Plan van 2028.”
Lezing
“Volgende week maandag zal ondergetekende een lezing verzorgen voor het Instituut voor Sportstudies op de Hanzehogeschool. Het thema is maatschappelijk verantwoord ondernemen.”
“Tot slot van deze nieuwsbrief kunnen wij melden dat de datum voor de Open Dag 2011 is vastgesteld. Deze zal gehouden worden op zondag 10 juli. Met het kiezen van een geschikte datum hebben wij met zoveel mogelijk zaken rekening proberen te houden. Meer details over het programma op 10 juli volgen later, maar de datum kan dus alvast door iedere FC-fan en voetballiefhebber in de agenda worden aangekruist.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard