string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Open Dag FC Groningen op zondag 26 juli.

Dinsdag 17 maart 2009 om 14:13

In de 223ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de wedstrijd tegen Roda JC, meldt hij de tijdelijke komst van John van Loen, maakt hij de datum van de Open Dag bekend en kondigt hij de oefeninterland Jong Oranje – Jong Engeland in Euroborg aan.

“Ondanks de afwezigheid van diverse spelers hebben we afgelopen vrijdag een uitermate kostbare overwinning geboekt tegen Roda JC. Het eerbetoon aan Erik “Cassie” Venema voorafgaande aan dit duel, was indrukwekkend. De familie, die aanwezig was bij de wedstrijd, heeft dit eerbetoon zeer op prijs gesteld.”

Jong FC Groningen
“Jong FC Groningen heeft gisteravond (maandag – red.) een zeer belangrijke overwinning behaald op Jong PSV. Door de 1-0 winst op Sportpark Corpus den Hoorn is een ferme stap gezet richting lijfsbehoud. Verheugend is ook te melden dat in deze wedstrijd Sepp De Roover na maanden blessureleed zijn rentree heeft gemaakt. De Belgische rechtsback speelde een helft mee. Ook Jeroen Veldmate en Tim Matavz, die langdurig uit de roulatie waren en afgelopen vrijdag al invallers waren bij het eerste elftal, maakten gisteravond extra speelminuten.”

“Nu we de slotfase van de competitie ingaan, hopen we met de rentree van een aantal spelers weer een bredere selectie te krijgen, hetgeen belangrijk is met het oog op de play-offs. Duidelijk is natuurlijk dat Petter Andersson voorlopig nog zal ontbreken vanwege zijn zware knieblessure. Goed nieuws is echter dat hij vandaag (dinsdag – red.) in Stockholm is geopereerd door de teamarts van de nationale Zweedse ploeg. Dit betekent dat Andersson weer vooruit kan kijken en aan zijn herstel kan gaan werken.”

John van Loen
“De komende periode zal John van Loen tijdelijk meelopen met de technische staf van FC Groningen. De voormalige spits en ex-trainer van FC Utrecht deed het verzoek een kijkje in de keuken te mogen nemen bij onze club. Trainer Ron Jans en zijn staf hebben hiermee ingestemd. Van Loen zal twee keer per week aanwezig zijn in Euroborg en hij begint morgen (woensdag – red.).”

“De KNVB heeft ons verzocht of wij mede de oefeninterland Jong Oranje – Jong Engeland in Euroborg zouden willen organiseren. Wij hebben hierop positief gereageerd. Wij vinden het een hele eer als internationale wedstrijden in ons stadion worden gespeeld. Het duel staat gepland op dinsdag 11 augustus en de voorbereidingen hiervoor, zoals de aanvraag van de benodigde vergunningen, worden momenteel getroffen. Nadere details worden later bekend gemaakt.”

Spelerspresentatie
“De datum voor de Open Dag 2009 van FC Groningen is bekend. Op zondag 26 juli zullen wij onze deuren in Euroborg openen voor publiek en zal ook de traditionele spelerspresentatie worden gehouden. Het volledige programma van de dag, met de activiteiten en de tijden, zal in een later stadium bekend worden gemaakt. Op dit moment zijn we nog volop bezig met de invulling van de Open Dag, waarbij we natuurlijk onze uiterste best zullen doen om voor een breed publiek een zo interessant mogelijk programma samen te stellen.”

“Eurovoetbal zal dit jaar niet meer in Heerenveen worden gehouden. De Friese club wilde uit kostenoverwegingen het Abe Lenstra Stadion niet meer ter beschikking stellen. De organisatie van het nationaal en internationaal erkende jeugdtoernooi wijkt nu uit naar Assen en zal daar gebruik gaan maken van de accommodatie van Achilles 1894. Wij feliciteren Achilles 1894, de gemeente Assen en de provincie Drenthe met het binnenhalen van Eurovoetbal, hetgeen tenslotte een prachtig visitekaartje is.”

Bezoek aan Togtemaarschool
“Gistermiddag (maandag – red.) heeft Ondrej Svejdik een bezoek gebracht aan de Togtemaarschool in Bedum. Op de basisschool hadden de groepen een zogenaamd landenproject waarbij de leerlingen zich dienden te verdiepen in een ander Europees land. Groep 7A koos Tsjechië als land en benaderde FC Groningen met de vraag of Svejdik in de klas wat over zijn geboorteland wilde komen vertellen. De verdediger vond dit een origineel idee en ging op de uitnodiging in. De kinderen kregen aan het einde van de les elftalposters van FC Groningen en uiteraard een fotokaart van Svejdik, mét een originele handtekening.”

“Morgen (woensdag – red.) ontvangen wij in Euroborg de winnaars van de Sponsor Bingo Loterij. Het gezelschap krijgt een rondleiding in het stadion, heeft een meet & greet met de eerste selectie en staf van FC Groningen en zal ’s middags tevens de training bezoeken.”

Overleg met autoriteiten in Utrecht
“Deze week willen wij in gesprek komen met de lokale autoriteiten in Utrecht. Vooroverleg over onze competitiewedstrijd in en tegen FC Utrecht, op zaterdag 4 april, heeft er in eerste instantie toe geleid dat de lokale driehoek ons een verplichte buscombi heeft opgelegd, zonder de mogelijkheid tussentijds op te stappen. Wij zijn het met deze voorgestelde vervoersregeling niet eens en hebben dit inmiddels aan de betrokken partijen duidelijk gemaakt. We willen dan ook op korte termijn om de tafel met de autoriteiten in Utrecht om onze mening in een persoonlijk gesprek kracht bij te zetten. Wij hechten er grote waarde aan dat onze supporters de mogelijkheid hebben om onderweg, bij Strand Horst, te verzamelen om van daaruit georganiseerd richting Galgenwaard te reizen. Wij zullen met het oog op de service voor onze fans onze uiterste best doen, dit voor elkaar te krijgen.”

“Rond de competitiewedstrijd van komende zondag tegen FC Twente – waarvoor de kaartverkoop nog tot en met donderdag loopt – zal er aandacht zijn voor een speciaal project. De Europese competities slaan komend weekend de  handen ineen om gezamenlijk de internationale actie ‘Professional Football Against Hunger’ te ondersteunen. Deze actie is een initiatief van The Food and Agriculture Organization (FAO) van de Verenigde Naties, een leidende organisatie op het gebied van internationale samenwerking in de strijd tegen honger en ondervoeding. Het aantal mensen dat dagelijks honger lijdt, is wereldwijd inmiddels opgelopen tot 963 miljoen.”

Campagne
“Dit getal speelt dan ook een centrale rol in de campagne. Onder meer de Bundesliga, de Serie A, de Premier League en dus ook de Eredivisie steunen dit initiatief, allen tijdens het komende weekeinde. Het is voor het eerst dat de competities op deze manier gezamenlijk een dergelijke actie omarmen. De steun zal in Nederland voornamelijk bestaan uit online aandacht op www.eredivisie.nl en het uitzenden van een bijbehorende commercial op Eredivisie Live. Voor de aftrap, bij de teampresentatie, zullen in de stadions borden worden geplaatst om aandacht te vestigen op het initiatief.”

“Volgende week maandag zal de eerste selectie en begeleiding van FC Groningen weer een dag naar Ameland gaan. Dan wordt op het Waddeneiland het project Scoren voor Gezondheid afgesloten.”

Roger Stinissen
“Tot slot willen we ingaan op de aankondiging van het aanstaande vertrek van Roger Stinissen als voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen. Hij heeft na jaren van dienst besloten om zich niet meer kandidaat te stellen voor een hernieuwd voorzitterschap bij de eerstkomende Algemene Ledenvergadering in het najaar van 2009. Wij respecteren het besluit van Stinissen en willen benadrukken dat hij in zijn periode bij de Supportersvereniging veel goed werk heeft verricht en dat wij al die tijd op een prettige wijze met hem hebben samengewerkt. Wij hopen dat de Supportersvereniging er de komende maanden in zal slagen een waardige opvolger te vinden.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard