string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Ook onze gedachten bij slachtoffers en nabestaanden’.

Dinsdag 22 juli 2014 om 14:21

In de 488ste nieuwsbrief namens directie en management staat algemeen directeur Hans Nijland stil bij de vliegramp in Oekraïne en gaat hij in op de Europese returnwedstrijd tegen Aberdeen FC.

“Dat sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder slechts de belangrijkste bijzaken in het leven zijn, blijkt dezer dagen wel weer. Heel Nederland en een groot deel van de wereld is in de ban van de vliegramp van vlucht MH17. Ook onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en nabestaanden van deze vreselijke gebeurtenis, waarbij honderden mensen om het leven zijn gekomen.”
Minuut stilte
“Onder hen onder andere het gezin Van der Linde uit Roden, waarvan vader en zoon lid waren van VV Roden, dat is aangesloten bij het Amateurconvenant van FC Groningen. Ter nagedachtenis aan alle slachtoffers en nabestaanden zijn wij voornemens donderdagavond in Euroborg voorafgaand aan het duel met Aberdeen FC een minuut stilte in acht nemen en daarnaast zullen de spelers van beide ploegen rouwbanden dragen. Een verzoek hiertoe hebben wij, mede gesteund door onze Schotse collega’s, bij de UEFA neergelegd en hierop verwachten wij een positieve respons.”
“Daarnaast zijn we binnen de club met man en macht bezig om de organisatie voor de wedstrijd van aanstaande donderdag neer te zetten. Bij de wedstrijd in de Europa League komen veel extra zaken om de hoek kijken. Zo zal bijvoorbeeld woensdagmiddag een afgevaardigde vanuit de UEFA worden ontvangen, die onder meer in en rond het stadion zal kijken of alle voorwaarden worden nageleefd voor het spelen van deze wedstrijd.”
Training in stadion
“Het arbitrale kwartet uit Polen zal een training afwerken in het stadion en ook onze Schotse gasten zullen daags voor de wedstrijd op het hoofdveld van Euroborg trainen. De training vindt plaats om 17.30 uur en is op verzoek van de Schotten niet toegankelijk voor publiek. Na afloop van deze training is er een diner voor de besturen van beide clubs in Euroborg. FC Groningen heeft zelf vanochtend (dinsdag – red.) voor het eerst op het hoofdveld in Euroborg getraind. Trainer Erwin van de Looi zal woensdagmiddag om 14.30 uur zijn voorbeschouwing op de return houden voor de pers. De persconferentie van Aberdeen FC is om 17.00 uur.”
Speciale gasten
“De kaartverkoop voor de wedstrijd loopt prima. Inmiddels zijn er circa 14.000 reguliere kaarten verkocht. Vanaf dit moment is de mogelijkheid om online kaarten te bestellen stopgezet. Dit in verband met de verzending. Uiteraard kunnen tickets wel gekocht worden in de FanCorner en bij de verkooppunten van Primera. De prijs in de losse verkoop bedraagt 18 euro en er is geen (Seizoen)ClubCard nodig voor de aanschaf van kaarten. De kassa’s openen donderdagavond om 18.00 uur. Het duel begint om 19.30 uur.”
“Mensen die niet in Euroborg aanwezig kunnen zijn, hebben de mogelijkheid het duel te volgen via FOX Sports. In het stadion zullen twee spelers aanwezig zijn, die bij zowel FC Groningen als Aberdeen FC hebben gespeeld. Wij hebben Paul Mason en Theo ten Caat uitgenodigd aanwezig te zijn bij dit voor hen extra speciale duel.”
Dringend verzoek
“Zoals bekend mag zijn, is het verboden vuurwerk af te steken in het stadion bij voetbalwedstrijden. Wij willen er onze supporters nadrukkelijk op wijzen dat zeker bij Europese wedstrijden de UEFA streng toeziet op de gang van zaken in het stadion. Bij elk incident in welke vorm dan ook waarbij vuurwerk in het spel is, kunnen wij een zware boete tegemoet zien. Wij gaan er vanuit dat onze supporters zich dit realiseren en ons niet in verlegenheid zullen brengen. Net als anders zullen wij een eventuele boete verhalen op de dader of daders.”
Vrijwilligers
“Vorige week reisden een kleine 700 FC-fans af naar Schotland voor de heenwedstrijd. Ook een dertigtal vrijwilligers was aanwezig in Schotland om de fans ter plekke te begeleiden. Vanaf deze plaats willen we graag van de gelegenheid gebruik maken hen hartelijk te bedanken voor hun inzet. Donderdag verwachten we ook een grote groep voor een tegenbezoek in Groningen. Zoals al eerder op deze website aangehaald, zijn alleen Schotten met een kaart voor het bezoekersvak welkom bij de wedstrijd.”
Real Sociedad
“Acht spelers van het eerste elftal maakten afgelopen donderdag hun debuut in een Europese clubcompetitie. Ook trainer Erwin van de Looi maakte zijn debuut als trainer in de Europa League. Voor iedereen in en rond de club is het nu al een onvergetelijke ervaring. Bij winst op Aberdeen aanstaande donderdag wacht in de volgende ronde opnieuw een enorme uitdaging. De winnaar van Groningen-Aberdeen speelt donderdag 31 juli de uitwedstrijd tegen Real Sociedad. Dat wees de loting afgelopen vrijdag uit. De return is donderdag 7 augustus. Het aanvangstijdstip van deze wedstrijden in de derde voorronde van de Europa League wordt op zijn vroegst komende vrijdag bekend.”
Beloften
“In het kielzog van de Europese verplichtingen van het eerste elftal is Jong FC Groningen volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Komende vrijdagmiddag zal de ploeg van trainer Paul Raveneau een oefenwedstrijd afwerken tegen FC Lisse. Het duel zal om 14.00 uur beginnen in Zuidlaarderveen. Op maandag 28 juli spelen de Beloften opnieuw een oefenduel. In hetzelfde Zuidlaarderveen is dan om 18.30 uur Jong SC Heerenveen de tegenstander.”
“We wensen iedereen voor donderdag alvast een prachtige wedstrijd toe.”
“Tot de volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard