string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Ook FC Groningen actief tijdens Maatschappelijke Speelronde’.

Dinsdag 05 april 2016 om 14:29

In de 573ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitoverwinning in en tegen Den Haag, kijkt hij vooruit naar het thuisduel met De Graafschap, benoemt hij de start van de seizoenkaartenverkoop en kondigt hij de ‘Maatschappelijke Speelronde’ in de Eredivisie aan.

“Opluchting. Dat is waarschijnlijk het woord dat het beste past bij de zwaarbevochten zege van afgelopen zondag in Den Haag. Veelzeggend was wat dat betreft ook de openingsfoto op het sportkatern van het Dagblad van het Noorden, gisteren (maandag – red.). Daarop was te zien hoe spelers en staf samen intens het verlossende doelpunt van aanvoerder Rasmus Lindgren vierden. Het beeld maakte tevens duidelijk dat er nog altijd sprake is van een eenheid en dat er als team geknokt is na een zeer moeilijke fase in het seizoen. Spelers en staf hebben geloof gehouden in elkaar en uiteindelijk leidt dat weer tot resultaat.”
“Ook in Den Haag werd er vanzelfsprekend stilgestaan bij het overlijden van Johan Cruijff. De minuut stilte voor de aftrap en het applaus in de 14de minuut van de wedstrijd waren een waardig eerbetoon aan Nederlands bekendste voetballer en trainer/coach ooit.”
Vertrouwen
“De 0-1 overwinning op ADO geeft het nodige vertrouwen richting de volgende wedstrijd en die is komende zondag thuis tegen De Graafschap, een ploeg die door gezamenlijk te blijven knokken en niet opgeven ook uit een dal is geklommen. De kaartverkoop richting zondag verloopt voorspoedig en na de winst in Den Haag willen we ook voor eigen publiek weer eens een overwinning vieren. Een volle Euroborg kan daarbij helpen.”
“Voor onze sponsorrelaties hebben wij bij de wedstrijd tegen De Graafschap een zogenaamde ‘Familiedag’ georganiseerd. Daarbij bieden wij hen voor een aangepast tarief de mogelijkheid om partner en kinderen een keer mee te nemen naar Euroborg.”
Seizoenkaartenverkoop
“Afgelopen zondag zijn we gestart met de seizoenkaartenverkoop voor het voetbalseizoen 2016/2017. De verkoop verloopt via een nieuwe website: mijn.fcgroningen.nl. Hierop is alle informatie te vinden en kunnen supporters – net als bij de losse kaartverkoop – zien welke plaatsen nog beschikbaar zijn, hebben ze de mogelijkheid tot verlengen, verplaatsen en natuurlijk direct een nieuwe seizoenkaart aan te schaffen. Kortom: alles op één centrale plek.”
“Een seizoenkaart is meer dan een toegangsbewijs voor de competitiewedstrijden. Het is verbondenheid met de club en het biedt tal van voordelen. Alle seizoenkaarthouders hebben of ontvangen een informatiebrochure. Nieuw komend seizoen is de mogelijkheid om in een rookvrij deel van het stadion een vaste plaats uit te zoeken. Dit kan op de bovenste ring van de Koeman Tribune.”
Jong FC Groningen
“Jong FC Groningen heeft gisteravond (maandag – red.) een 3-0 thuisnederlaag geleden tegen Jong FC Volendam. Dat is een zeldzaamheid, want het was pas de tweede verliespartij op eigen veld dit seizoen voor de ploeg van trainer Alfons Arts. Door het verlies zakken de Beloften op de ranglijst en staat het restant van het seizoen in het teken van een zo hoog mogelijke kwalificering en instroming in de voetbalpiramide.”
Maatschappelijke Speelronde
“Deze week staat de Eredivisie in het teken van een gezonde leefstijl. De aftrap voor de ‘Maatschappelijke Speelronde’ vindt morgenmiddag (woensdag – red.) plaats in Zwolle. Dan staan onder meer wedstrijden op het programma van de OldStars van PEC Zwolle, sc Heerenveen, Heracles Almelo en FC Groningen.”
“Elk jaar plaatst de Eredivisie tijdens een speelronde de maatschappelijke activiteiten van clubs, spelers en de Eredivisie zelf in de schijnwerpers. Profvoetballers doen meer dan voetballen alleen. Samen met hun clubs en de Eredivisie maken ze supporters bewust van een gezonde leefstijl. Wekelijks zijn ze in de weer om jong en oud te inspireren. Op scholen, in woonwijken en in ziekenhuizen. Bij FC Groningen zijn de meeste van deze activiteiten ondergebracht en worden gecoördineerd binnen de Stichting FC Groningen in de Maatschappij.”
Personeelsbijeenkomst
“Wij besluiten deze nieuwsbrief met de mededeling dat de FanCorner donderdag van 11.45 uur tot 14.15 uur dicht is in verband met een personeelsbijeenkomst.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard