Onvergetelijke trip voor jeugdteams naar Qatar; winst D2 en onder-11

1 december 2015

FC Groningen D2 en twee teams vanuit de Regionale Voetbalschool (RVBS) van FC Groningen zijn momenteel op een onvergetelijke trip naar Qatar waar zij op uitnodiging van Aspire Academy deelnemen aan een driekamp met de gastheer en Buriram uit Thailand. De D2 en het onder-11-team werden de eindwinnaars.

Zondagmiddag reisde het gezelschap van 48 spelers en tien personen begeleiding af naar het Midden-Oosten. Met vlucht QR274 vloog de afvaardiging van FC Groningen van Schiphol in zeseneenhalf uur naar de Qatarese hoofdstad Doha. Op maandag werd na het ontbijt getraind en werd er om 17.00 uur door drie teams gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van gastheer Aspire. FC Groningen D2 (o.12) won met 3-2 van de Qatari. Het onder-11 ploeg met tweedejaars E’ers van de regionale voetbalschool en de onder-10/onder-9 met de combinatie van E- en F-pupillen speelden beiden met 4-4 gelijk. Twee keer eindzege
Dinsdag 1 december werd door de drie teams gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Buriram uit Thailand. De D2 won -opnieuw na een 2-0 achterstand- met 4-2 van de Thaise ploeg en pakte door de tweede zege meteen ook de eindoverwinning. De onder-11 (2005) won met 9-2 en moest de uitslag van het derde duel nog afwachten. De jongste ploeg verloor met 5-3 en werd na het gelijkspel van een dag eerder kansloos voor de eindzege.

Op woensdag was er overdag tijd voor een uitstapje voor FC Groningen en werden onder meer souvenirs gekocht. De teams van Aspire en Buriram speelden tenslotte tegen elkaar. Voor de onder-11 betekende een 6-1 zege van Aspire op Buriram dat de eindzege op doelsaldo naar Groningen ging. Na de D2 dus een tweede prijs voor de Groningers. Bij de lichting onder-10 (2006) ging de zege naar de gastheren die ruimer van FC Groningen wonnen dan de Thai. Op donderdag 3 december staat de terugreis gepland en zal de ploeg rond één uur aankomen op Schiphol. De reis wordt mogelijk gemaakt door Aspire Academy, FC Groningen en de Vrienden van de Jeugdopleiding van FC Groningen. Voorbereidingen
Hoofd opleidingen Paul Raveneau is zeer te spreken over de wijze waarop FC Groningen in Qatar werd ontvangen: “Er zijn hier uitstekende faciliteiten. Iedereen is hier ook volop bezig met de voorbereidingen op het WK van 2022. Voor de spelers is het een geweldige ervaring en voor de begeleidende staf een uitstekende mogelijkheid om eens in de keuken van een hele andere voetbalcultuur rond te kijken.”

Laatste nieuws