string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Ons gemeten met clubs uit Bundesliga en Premier League’.

Dinsdag 24 juli 2012 om 14:30

In de 389ste nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland terug op de trip naar Zuid-Korea en neemt hij het programma door voor de komende week waarin onder meer de jaarlijkse persdag op het programma staat.

“Maandagavond zijn de selectie, staf en het FC Groningen-gezelschap teruggekeerd uit Zuid-Korea. Na een verblijf van ruim een week kunnen we terugkijken op een bijzondere ervaring. Helaas werd de deelname aan de Peace Cup sportief niet helemaal wat we ervan gehoopt hadden. Na een aardige wedstrijd tegen Hamburger SV hebben we tegen Sunderland een uitstekend FC Groningen aan het werk kunnen zien, maar gaven we in de slotfase helaas de derde plek onnodig uit handen.”
“Dit betekende qua resultaat een zuur einde aan het verblijf in Suwon, maar we hebben ons daar wel kunnen meten met clubs uit de beste competities van Europa, namelijk de Bundesliga en Premier league. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn dit uitstekende graadmeters en goede ervaringen voor onze nog jonge spelersgroep. In de editie van Voetbal International van deze week verschijnt een vijf pagina’s tellende sfeerreportage van verslaggever David de Vries, die de hele week in ons gezelschap verbleef.”
Persdag
“Komende donderdag, 26 juli, staat de jaarlijkse persdag op het programma. Op deze dag zullen directie en management onder meer de doelstellingen voor het komende seizoen bekend maken en een toelichting geven op de begroting van FC Groningen voor het seizoen 2012/2013. Ook zal hoofdtrainer Robert Maaskant zijn visie geven op komend seizoen. Uiteraard zullen we via deze website verslag doen van de persdag.”
Oefenduel
“Komende zaterdag breekt de slotfase aan van de voorbereiding op het seizoen 2012/2013. Op de velden van De Weide in Hoogeveen zullen we een oefenwedstrijd spelen tegen Jupiler League-club FC Emmen. Het duel begint om 17.00 uur. Leuk detail is dat de hoofdtribune van het complex een stukje Groningse voetbalhistorie herbergt. De groene stoeltjes zijn namelijk afkomstig uit het voormalige Oosterparkstadion van FC Groningen.”
Beloften
“Ook Jong FC Groningen is volop in voorbereiding op de nieuwe voetbaljaargang. De ploeg van trainer Dick Lukkien speelt komende vrijdagavond in Borgercompagnie de oefenwedstrijd tegen het eerste elftal van SC Veendam. Het is de tweede van drie oefenduels die de ploeg afwerkt. Op maandag 6 augustus wordt nog geoefend bij WKE in Emmen.”
Kaartverkoop
“Aankomende vrijdag om 9.00 uur start de kaartverkoop voor de duels met FC Twente (12 augustus, uit) en PSV (26 augustus, thuis). Voor het eerst is er een beperkt aantal kaarten (75) voor een autocombi naar Enschede beschikbaar. (Seizoen)ClubCardhouders van FC Groningen kunnen vanaf vrijdag twee weken lang kaarten kopen voor het thuisduel met PSV. Overigens is de vrije verkoop voor het thuisduel met Willem II (19 augustus) reeds gestart.”
“Uiteraard is het ook nog altijd mogelijk om seizoenkaarten aan te schaffen voor de komende voetbaljaargang. Vanaf 198 euro zijn er nog in vrijwel alle vakken kaarten beschikbaar. Om ook inwoners van de provincie Drenthe te interesseren voor een seizoenkaart en het los bezoeken van de thuiswedstrijden met Willem II of PSV in de vakantieperiode, zal deze week in een oplage van ruim 206.000 exemplaren een speciale FC Groningen-promotiekrant in Drenthe worden bezorgd.”
Assistent
“Onlangs melden we dat groundsman Jan van de Velden bij FC Groningen in dienst is getreden om de grasmat in Euroborg en op het TCN-trainingsveld te onderhouden. Hij zal assistentie krijgen van Harm-Jan Dijkstra, die per 1 augustus in dienst zal treden maar inmiddels al is begonnen met zijn werkzaamheden.”
“Tot slot nog aandacht voor de derde editie van het FC Groningen Voetbalkamp op de velden van vv GOMOS in Norg, dat wordt verzorgd door het Organisatiebureau FC Groningen. Liefst negentig kinderen zijn sinds gisteren (maandag – red.) onder leiding van twaalf trainers onder wie coördinator René Wollerich onder prachtige omstandigheden aan het trainen en kamperen in Norg. Speciaal wordt de woensdagmiddag, want dan zal de volledige eerste selectie en technische staf een bezoek brengen aan het Voetbalkamp!”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard