string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ongekende zondagmiddag in Euroborg.

Dinsdag 01 november 2011 om 14:16

In de 353ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de historische 6-0 overwinning op Feyenoord en alle andere hoogtepunten van deze unieke zondagmiddag in Euroborg.

“De maand oktober is in Euroborg een topmaand gebleken. Tegen de topclubs Ajax, FC Twente en Feyenoord hebben we maar liefst zeven punten weten te halen en een doelsaldo van acht voor en slechts één tegendoelpunt gerealiseerd. De absolute klapper was natuurlijk de verpletterende 6-0 winst op Feyenoord, afgelopen zondag. De sfeer in Euroborg was er dan uiteraard ook naar.”
Tribunenamen
“Het was op meerdere vlakken een ongekende middag. Voorafgaand aan de wedstrijd hebben we de Tonny van Leeuwen Tribune en de Koeman Tribune in gebruik genomen. Prachtig dat een afvaardiging van beide betrokken families hierbij aanwezig kon zijn. Van vader Martin Koeman was dit niet zo verwonderlijk. Hij is immers als medewerker van de club bijna bij elke thuiswedstrijd in Euroborg.”
“Dat Erwin en Ronald Koeman er ook beiden waren, lag minder voor de hand. Erwin had zijn handen vrij na het plotseling opstappen als trainer/coach bij FC Utrecht en alsof het zo moest zijn, speelden we uitgerekend tegen de ploeg van Ronald op de middag dat er een tribune naar de familie Koeman werd vernoemd. De hele familie Koeman heeft ons laten weten trots te zijn op het eerbetoon.”
Prachtig gebaar
“Dat gold uiteraard ook voor de familie van Tonny van Leeuwen. Zoon Harold en dochter Irma kregen, net als de overige betrokkenen naar wie een tribune is vernoemd, een mooi canvasdoek als herinnering.”
“De familie Van Leeuwen had op haar beurt een grote verrassing voor de club. Wij kregen namelijk de trofee geschonken, die Tonny van Leeuwen vlak voor zijn fatale auto-ongeluk in de nacht van 14 op 15 juni 1971 had ontvangen in Rotterdam als minst gepasseerde keeper in het betaald voetbal van dat seizoen. Een prachtig gebaar en we zijn hen hiervoor heel dankbaar. We zullen de trofee uiteraard een passende plaats geven en met grote zorg en respect behandelen. De familie van Leeuwen dankte de supporters voor het eerbetoon aan hun overleden vader.”
Afscheid
“Dat was afgelopen zondag nog niet alles. In de rust van de wedstrijd hebben wij op een mooie wijze officieel afscheid genomen van Tim Matavz. Zoals bekend verkochten wij Matavz een dag voor het sluiten van de transfertermijn aan PSV en Tim diende zich dan ook direct aan te sluiten bij de Eindhovense selectie. Tijd om afscheid te nemen was er dan ook nog niet.”
“Tot afgelopen zondag. De reactie van het publiek was terecht hartverwarmend. Tim scoorde in precies 100 officiële wedstrijden voor FC Groningen 46 keer. Tim bracht na afloop van het duel met Feyenoord ook nog een bezoek aan het supportershome van zowel de Supportersvereniging FC Groningen als de Z-Side. Hij heeft ons bedankt voor de mooie middag. En dat was het.”
“Maar al te lang genieten van afgelopen zondag kan ook weer niet, want zaterdagavond wacht al weer de volgende opgave in de Eredivisie, de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. En dat zal weer een heel ander duel worden. De aftrap in Waalwijk is om 19.45 uur.”
Jaarvergadering Rolly-Side
“Morgenavond ( woensdag – red.) zal onze selectie en technische staf voorafgaand aan de jaarvergadering van de Rolly-Side een bezoek brengen aan deze mindervalide supporters. De jaarvergadering wordt traditioneel gehouden bij sponsorrelatie Menzis, in het pand aan het Europapark. De Rolly-Side verwacht zo’n zestig leden. Zij zullen samen met spelers en staf een buffet nuttigen en een quiz spelen. Daarna zal de Rolly-Side in eigen kring haar jaarvergadering houden.”
Spaaractie Jumbo Euroborg
“FC Groningen heeft samen met Jumbo Euroborg een fraaie spaaractie opgezet. Bij iedere besteding van 25 euro aan boodschappen, ontvangen klanten bij de supermarkt in ons stadion een stempel op een speciale spaarkaart. Indien de kaart vijftig stempels bevat, krijgt de spaarder gratis het FC Groningen Jubileumboek, dat ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de club is uitgegeven. Het boek telt meer dan zeshonderd pagina’s tekst en unieke foto’s. Het prachtige boekwerk weegt meer dan vijf kilo. De actie loopt tot en met 19 februari 2012. Een spaarkaart voor deze speciale actie bij Jumbo Euroborg is verkrijgbaar tot en met 31 december van dit jaar.”
Apekooi
“Volgende week dinsdag gaat de FC Groningen Junior Club met haar jongste leden van 0 tot en met 4 jaar naar de Apekooi. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur kan er geklommen en geklauterd worden. Deelname aan deze activiteit is voor leden gratis en vriendjes en vriendinnetjes zijn in dat geval ook welkom. Aanmelden voor de peuterochtend kan op www.fcgroningenjuniorclub.nl.”
Promotiedagen
“Volgende week dinsdag en woensdag worden in Martiniplaza weer de jaarlijkse promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland gehouden. Net als voorgaande  jaren presenteert FC Groningen zich, samen met een aantal sponsorrelaties, met een eigen FC Business Lounge. Ook onze dochterondernemingen Euroborg Horeca, Preventief veiligheidsdiensten en FC Groningen Media zullen op de beurs vertegenwoordigd zijn. Preventief verzorgt dezer dagen de beveiliging van het evenement. Bezoekt u volgende week de promotiedagen, loop dan ook bij onze stand binnen. U bent van harte welkom.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard