string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Onder-23 zegeviert in doelpuntenfestijn.

Zaterdag 06 mei 2017 om 16:59

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag in Sneek voor het eerst sinds drie maanden een competitie-overwinning geboekt. Ondanks een 2-1 en 3-2 achterstand won de ploeg van trainer Alfons Arts met 5-3. Tim Waterink was voor de pauze (2-2) tweemaal trefzeker. Ook Amir Absalem en Michael Breij scoorden. Door de zege steeg de ploeg een plekje, naar nummer 11 in de Derde Divisie Zaterdag.

Op het Zuidersportpark te Sneek had de ploeg uit Groningen de wedstrijd onder controle in de eerste fase van de eerste helft, waarin Tim Waterink zijn ploeg op een 1-0 voorsprong had gezet. Via een prachtige afstandsknal van de afzwaaiende Danny Kampstra en een treffer van clubtopscorer Yumé Ramos kwam de thuisploeg weer langszij. Op slag van rust prikte Waterink zijn zevende van het seizoen binnen: 2-2.

Binnen een kwartier na de pauze kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong door een goal van Ramos, zijn 21ste van het seizoen. In het slotkwartier zette FC Groningen de wedstrijd toch nog volledig naar zijn hand. Eerst was er een rake kopbal (3-3) van Amir Absalem op aangeven van invaller David Browne. Vervolgens was er een eigen doelpunt (3-4) van de thuisclub na een strakke voorzet van Michael Breij en tenslotte was het Breij zelf die de eindstand op 3-5 bepaalde.

Met de eerste zege sinds begin februari bracht FC Groningen een reeks van tien duels zonder zege (6x gelijk en 4x verlies) tot stand en blijft het in de race voor een top-10-klassering of zelfs nog een plekje in het linkerrijtje. Daarvoor zal er volgende week (zaterdag 13 mei, 15.00 uur) in het Noordlease Stadion tegen FC Lisse nog wel een positief resultaat moeten worden neergezet. Lisse is in de laatste speelronde nog twee punten verwijderd van koploper IJsselmeervogels, dat nog op bezoek moet bij Quick Boys.

Opstelling FC Groningen onder-23
Jan Hoekstra; Jim de Leeuw, Desevio Payne (58’ Keziah Veendorp), Joël Amakodo, Amir Absalem; Pier Veldman, Glenn Bijl, Gerald Postma, Robbert de Vos; Tim Waterink (78’ Gijs Jasper), Michael Breij (58’ David Browne).
Rest bank: Nick Borgman, Yassine Zakir.

Scores: 15' Waterink 0-1, 25' Kampstra 1-1, 29' Ramos 2-1, 45' Waterink 2-2; 56' Ramos 3-2, 77' Absalem 3-3, 79' eigen doelpunt ONS 3-4, 88' Breij 3-5.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard