Onder-23 wil plek in top-3 verstevigen

7 december 2017

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag in Harderwijk de laatste uitwedstrijd van het kalenderjaar 2017. Daar neemt de ploeg van trainer/coach Alfons Arts het op tegen de nummer 7 van de ranglijst, VVOG. De wedstrijd in de Derde Divisie Zaterdag begint om 14.30 uur.

Alfons Arts zag zijn ploeg afgelopen zaterdag op eigen veld met 3-0 winnen van FC Twente onder-23. “We willen de laatste twee wedstrijden van 2017 proberen onze positie te verstevigen. En we gaan zoals altijd voor de drie punten. De omstandigheden zullen iets anders zijn dan vorige week. Het sportpark van VVOG is fantastisch, maar het hoofdveld is geen biljartlaken. Daarvan zijn de spelers op de hoogte en het mag niet als excuus gelden.”

Uitdaging
VVOG was na vijf speelronden nog de koploper in de Derde Divisie Zaterdag en is na een lastige periode nu de nummer 7 van de ranglijst. “Het is een ploeg, die onder de nieuwe trainer Hans van Arum, durft te voetballen en bovendien probeert dominant te zijn. Het is een ervaren en fysieke ploeg en ze zijn ook dreigend vanuit standaardsituaties. Daarnaast is VVOG ook nog in staat opportunistisch te spelen. Kortom, een mooie uitdaging voor ons om voor de overwinning te gaan.”

Helemaal fris
In vergelijking met afgelopen week is verdediger Lars Kramer terug van een schorsing van één wedstrijd. “Verder hebben we iedereen fit, met uitzondering van Mohammed Abdulkarim. Hij is trouwens al wel weer delen van de trainingen met de groep buiten op het veld om mee te doen in vormen zonder contact met medespelers. Afgelopen zaterdag was voor de hele selectie een zware wedstrijd, maar we hebben een week de tijd gehad om weer helemaal fris te zijn voor de volgende negentig minuten.”

Programma Opleiding zaterdag 9 december 2017

THUIS

FC Groningen o.12 - PEC Zwolle (10.00 uur)
FC Groningen o.15 - FC Emmen (12.30 uur)
FC Groningen o.17 - Ajax (14.30 uur)

UIT
FC Emmen - FC Groningen o.13 (10.30 uur)
Ajax - FC Groningen o.19 (14.30 uur)
VVOG - FC Groningen o.23 (14.30 uur)

Laatste nieuws