Onder-23 naar VVOG; onder-19 en onder-17 thuis

9 februari 2018

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag de inhaalwedstrijd, in Harderwijk tegen VVOG. De onder-19 speelt thuis tegen Roda JC. Onder-17 oefent op Corpus tegen Werder Bremen. De onder-13 en onder-15 spelen uit bij respectievelijk AZ en PEC Zwolle.

Trainer Alfons Arts zag de wedstrijd tegen Capelle van afgelopen weekend afgelast worden wegens de sneeuwval op Corpus den Hoorn: “Het was natuurlijk even een teleurstelling, want je bereid je een hele week voor. Maar het was duidelijk dat er niet gespeeld kon worden. Dus zijn we op zondag meteen doorgeschakeld naar de uitwedstrijd tegen VVOG. Met de reserves van de eerste selectie hebben we getraind op de zondag.”

Het eerste elftal speelde donderdagavond in Rotterdam de uitwedstrijd tegen Feyenoord. “Om die reden trainen we vanmiddag (vrijdag – red.) pas in plaats van ’s ochtends. Zo hebben met name Jan Hoekstra, Michael Breij en eerste-elftaldebutant Lars Kramer voldoende tijd gehad na de nachtelijke terugreis. En we trainen hiermee op hetzelfde tijdstip als het eerste elftal. Na afloop kunnen we de balans opmaken hoe onze wedstrijdselectie er voor de zaterdagmiddag uitziet.”

Tegenstander VVOG, de nummer 9 van de ranglijst, is een ‘echte ploeg’ vindt de Beloften-hoofdtrainer. “Ze hebben een team dat fysiek speelt en met veel enthousiasme. We zullen minimaal evenveel strijd moeten leveren als zij en daarnaast voetballend het verschil gaan maken. Het is een complete ploeg met ook nog behoorlijk wat kwaliteit op het middenveld en voorin. Ze blijven altijd ‘90+’ gaan voor het resultaat. Wij weten wat ons te wachten staat en hebben iedereen aan boord.”

Programma opleiding zaterdag 10 februari

Thuiswedstrijden

FC Groningen o.19 - Roda JC (12.30 uur)
FC Groningen o.17 - Werder Bremen (16.30 uur, oefen)

Uitwedstrijden
AZ - FC Groningen o.13 (10.30 uur)
PEC Zwolle - FC Groningen o.15 (12.45 uur)
VVOG - FC Groningen o.23 (14.30 uur)

Laatste nieuws