string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Onder-23 naar Utrecht; onder-13 thuis tegen Almere.

Vrijdag 20 oktober 2017 om 12:03

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Magreb’90 in de Derde Divisie Zaterdag. De onder-13 ontvangt Almere City FC op Corpus. Onder-12 en onder-14 gaan op bezoek bij FC Twente voor oefenwedstrijden.

Trainer Alfons Arts blikt nog eens terug op de thuiswedstrijd van FC Groningen onder-23, die afgelopen zaterdag in 0-0 eindigde. “Tegen ODIN’59 waren we wellicht teveel met de tegenstander bezig, terwijl we ons juist op onze eigen ploeg moesten richten. Het positiespel en het baltempo waren onvoldoende. Daardoor kwamen we ‘in de duels’ en maakten verkeerde keuzes.”

“Op de momenten dat we wel via de zijkanten speelden, kwamen we wel gevaarlijk door. We verdienden het uiteindelijk niet om te winnen, maar ook niet om te verliezen. Qua inzet en mentaliteit hebben we de ploeg niks kunnen verwijten.”

Selectie
Morgenmiddag volgt een bezoek aan Utrecht. “De zieken Tim Waterink en Tim Freriks zijn terug bij de selectie en hebben afgelopen dinsdag allebei minuten gemaakt in een oefenwedstrijd. Hampus Finndell is ook weer beter, maar zit nu in Zweden. Verder hebben we de hele selectie compleet.”

Naast Ludovit Reis en Amir Absalem zit Lars Kramer vrijdagavond voor het eerst bij de eerste selectie voor de thuiswedstrijd tegen Willem II. “Het is voor Ludovit een mooie beloning dat hij afgelopen zondag tegen AZ zijn debuut in de Eredivisie heeft gemaakt. Dat is de eerste stap. Op dat niveau blijven en verbeteren, daarin ligt de uitdaging. Mentaal zitten deze jongens allemaal goed in elkaar. Ze zijn realistisch en ik heb er vertrouwen in dat ze met de regelmaat van de klok bij de eerste selectie zullen zitten en ook meer minuten gaan maken.”

Tegenstander
Magreb’90 is de nummer 17 en voorlaatst van de ranglijst. “Een ploeg met goede voetballers, die je geen ruimte moet geven. Dan kom je zelf in de problemen. Dus we moeten zorgen dat we er kort bovenop zitten en onze eigen individuele kwaliteiten uitspelen. Daarin ligt de uitdaging. We moeten ons eigen spel spelen in een hoog tempo en onszelf weer eens belonen met drie punten. Dat hebben we de afgelopen weken namelijk nagelaten.”

Programma opleiding zaterdag 21 oktober
Magreb'90 – FC Groningen onder-23 (14.30 uur)
FC Twente onder-14 – FC Groningen onder-14 (10.30 uur, oefen)
FC Groningen onder-13 – Almere City FC onder-13 (10.30 uur)
FC Groningen onder-12 – FC Groningen onder-12 (10.30 uur, oefen)

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard