Onder-19 woensdag thuis tegen sc Heerenveen

24 september 2019

FC Groningen onder-19 speelt woensdagavond 25 september de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen in de Nike Eredivisie. Het duel tussen de nummers 1 en 9 van de ranglijst begint om 19.00 uur op Sportpark Corpus den Hoorn.

De ploeg van trainers Peter Hoekstra en Melchior Schoenmakers is nog ongeslagen na drie wedstrijden en kwam afgelopen zaterdag tot een 1-1 gelijkspel bij Feyenoord. “We begonnen in Rotterdam heel goed aan de wedstrijd,” aldus Schoenmakers. “De eerste 20 à 25 minuten hebben we prima gespeeld. Met druk vooruit, hoe we dat graag willen. Met snel de keuze voor de diepte kwamen we tot diverse kansen. Uit een corner kwamen we op 0-1. We bleven veel energie steken in de wedstrijd, maar overdreven in het tweede deel van de eerste helft met het zoeken van de diepte. De afstanden tussen de linies werden onnodig groot.”

Feyenoord was ondertussen op gelijke hoogte gekomen en in de tweede helft stonden beide ploegen elkaar nog maar weinig kansen en mogelijkheden toe. “We waren na afloop teleurgesteld over het resultaat. Het was een gemiste kans op de derde zege op rij. Woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen willen we onze verbeterpunten meteen weer in de praktijk brengen. We hebben een fitte en complete selectie en voor diverse posities meerdere keuzes uit verschillende ‘poppetjes’.”

Programma 24/25 september Corpus den Hoorn
Dinsdag 24 september, 18.30 uur: FC Groningen o.15 – FC Emmen o.14 (oefenduel)
Woensdag 25 september, 19.00 uur: FC Groningen o.19 – sc Heerenveen o.19

twitter25sept

Laatste nieuws