Onder-15 start competitie; onder-19 uit naar Feyenoord

21 september 2019

FC Groningen onder-15 start zaterdagochtend 21 september met de competitie in een thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887. Het is de enige thuiswedstrijd van deze speeldag. De onder-19, onder-17, onder-13 en onder-12 spelen allemaal op vreemde bodem.

De onder-19 is na twee wedstrijden koploper in de Eredivisie en speelt zaterdagmiddag op Varkenoord de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Trainer Peter Hoekstra beschikt over een fitte en nagenoeg complete selectie. “Deze week heeft Joël van Kaam na zijn blessure weer met de groep meegetraind,” aldus Hoekstra. “Hij zal nog niet bij de wedstrijdselectie zitten. Dat geldt ook voor Kian Slor die nog geblesseerd is.”

Afgelopen zaterdag hield Hoekstra een goed gevoel over aan de 5-0 thuiszege op Almere City. Hoekstra: “We hebben aantrekkelijk voetbal gespeeld met veel diepgang. Onze insteek was om vaak de eerste bal meteen in de diepte te sturen. We creëerden veel kansen en hadden een overwicht. In de tweede helft hadden we er tegen tien man meer uit moeten halen. En door slordigheden achterin werd Almere zelfs ook nog gevaarlijk.”

De focus in trainingen ligt in deze fase vooral op de uitvoering. “We beschikken over een ploeg met veel energie,” aldus de onder-19-trainer. “De zaken die we trainen, willen we telkens op een hoger niveau doen. Zaterdag zullen we aan Feyenoord een zware kluif hebben. Zij hebben weliswaar de eerste wedstrijd verloren, maar beschikken over een selectie die past bij een goede opleiding van een club uit de traditionele Top-3. We gaan ons van onze beste kant laten zien in Rotterdam.”

Programma opleiding zaterdag 21 september
10.15 uur: FC Groningen o.15 - Be Quick 1887
10.45 uur: Vitesse - FC Groningen o.12
12.30 uur: FC Twente - FC Groningen o.13
14.30 uur: Ajax - FC Groningen o.17
14.30 uur: Feyenoord - FC Groningen o.19

21september

Laatste nieuws