string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Oliebollentraining als sluitstuk.

Dinsdag 20 december 2011 om 23:59

Bijna traditiegetrouw werd de jaarafsluiting van RVO FC Groningen/Cambuur ontspannen en feestelijk gevierd.

Even geen taktische besprekingen of gespannen gezichten maar een Kersttoernooi op Corpus den Hoorn. Hoewel, Kersttoernooi was dit jaar een van de benamingen. Of konden we het beter een Oliebollentraining noemen? Zeg het maar… In elk geval werd gestreden om de Corponello Cup. Dat kwam dan weer uit de mond van trainer Paul Raveneau.
Er werden acht teams geformeerd en elk team bestond uit spelers van de zes jeugdteams die in Groningen hun wedstrijden en trainingen afwerken. Een bonte mix dus hoewel ze maar wel even uitkwamen voor een echt Champions League team. Nadat de groepswedstrijden en de plaatsingswedstrijden waren gespeeld was het dan rond zessen eindelijk tijd voor de finale. Die werd gewonnen door het grote Real Madrid. Een ieder kent deze wereldclub wel met legendarische namen als Burak, Marciano, David, Thijs, Erwin N., Jur, Erwin H., Arthur, Ruendel, Daniel Camara, Jhurrey, Rick en Jearl. Logisch dat teams als Barcelona, Arsenal of Bayern Munchen hier niet tegenop gewassen waren.
Tussen de spannende en zware wedstrijden door moest er natuurlijk wel wat gegeten worden. En aldus stonden er ook dit jaar oliebollen klaar en mocht men als vocht wat chocolademelk of gluhwein innemen. Dat laatste gold dan met name voor de medewerkers en ouders van de spelers, allen in groten getale opgekomen. En dat was niet altijd gemakkelijk aangezien het weer deze editie niet echt meezat. Dat heeft ook de cameraman geweten want de plaatjes die geschoten werden moesten het afleggen tegen de weersomstandigheden.
Desondanks is op het YouTube Kanaal van FC Groningen nog wel een impressie te zien van de laatste actviteit. Klik hier voor de video.
De vele medewerkers die naar Corpus gekomen waren konden daarna nog genieten van een heerlijk stamppotbuffet. Complimenten vervolgens voor iedereen die bij de organisatie betrokken was. Daar sluit ik me graag bij aan.
Wat rest is om alle spelers, ouders, medewerkers, supporters en andere betrokkenen van RVO FC Groningen/Cambuur prettige kerstdagen en alvast een sportief en gezond 2012 toe te wensen.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard