string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Officiële verklaring FC Groningen.

Woensdag 04 februari 2009 om 12:57

Directie, management en technische staf van FC Groningen wensen de volgende verklaring af te leggen.

De afgelopen dagen is er de nodige commotie geweest betreffende een zogenaamd kerstgedicht. In dit kerstgedicht, dat bedoeld was als column, gaat de schrijver in op spelers die FC Groningen in het verleden hebben verlaten en een speler – in dit geval Marcus Berg – die mogelijk in de toekomst de club zal gaan verlaten.
Teksten
In de column worden teksten geschreven als: “Erik Nevland moet dood, Rasmus Lindgren gaat neer, ik vergas die vieze jood, en steek Nevland met een speer.
Berg schop en beuk ik flink verrot, maar hij kan de dans ontspringen, hij ondergaat niet ditzelfde lot, als hij straks blijft bij FC Groningen.
Suarez krijgt de volle laag, ik laat hem lang krioelen, dat snijden doe ik tergend traag, hij moet het wel echt voelen.”
FC Groningen is van mening dat dit volstrekt ontoelaatbaar is en hoewel het een column betreft, en vrijheid van meningsuiting een recht is, zijn dergelijk bedreigende teksten en doodverwensingen voor de club volstrekt ontoelaatbaar. Een column mag nooit een vrijbrief zijn om dergelijke verwensingen aan het adres van mensen te doen. FC Groningen heeft de schrijver, nadat met hem gesproken is, een stadionverbod opgelegd.
Stadionverbod
Ook willen wij in deze verklaring aangeven hoe in algemeenheid een stadionverbod wordt opgelegd. In geval door FC Groningen is geconstateerd dat een supporter zich misdraagt, wordt dit voorgelegd aan de commissie stadionverboden. In deze commissie hebben zitting het supportersproject, de politie en FC Groningen. De persoon die zich heeft misdragen wordt uitgenodigd door deze commissie, waar hij zijn verhaal kan doen.
In geval onomstotelijk is vast komen te staan dat de persoon in kwestie zich heeft misdragen, dan geeft de commissie stadionverboden – getoetst aan de richtlijnen van de KNVB – een advies aan de directie van FC Groningen. Uiteindelijk beslist directie en management van FC Groningen over een eventueel stadionverbod en de duur van het stadionverbod.
Protestmars
Naar wij hebben begrepen zijn supporters voornemens om voorafgaand aan de wedstrijd tegen N.E.C., een protestmars te organiseren. FC Groningen betreurt dit ten zeerste. Doorlopend zijn we in gesprek met supportersgroeperingen en supporters van onze club. Tijdens bijeenkomsten met zowel de Fanatics alsook de Supportersvereniging hebben we afgesproken met een supportersklankbordgroep te gaan werken. Op basis van de uitkomsten van deze bijeenkomsten zullen we het supportersbeleid verder vorm gaan geven.
Wij verwachten door over en weer naar elkaars argumenten te luisteren te komen tot wederzijds begrip. Uiteraard lukt dit niet voorafgaand aan de wedstrijd tegen N.E.C., maar via de gebruikelijke kanalen is het geen enkel probleem een afspraak te organiseren.
Kortom FC Groningen is te allen tijde bereid in gesprek te gaan met welke supportersgroepering dan ook.

Namens directie, management en technische staf van FC Groningen,
Hans Nijland
Algemeen directeur

Gerelateerd nieuws.

5 uur geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

2 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

5 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’