Oefenzege Beloften op FC Emmen.

Donderdag 24 januari 2013 om 16:55

Jong FC Groningen heeft donderdagmiddag in Eelde met 2-1 gewonnen van FC Emmen. De Groningse doelpunten werden gescoord door Filip Kostic en Hilal Ben Moussa. Stanley Aborah bepaalde in de slotfase de eindstand.

Op het kunstgras van VV Actief in Eelde stond Maikel Kieftenbeld voor het eerst na zijn knieblessure weer in een wedstrijd binnen de lijnen. De middenvelder zou een helft spelen. Ook Stefano Magnasco maakte 45 minuten. Paco van Moorsel en Filip Kostic uit de eerste selectie speelden vijf kwartier en Henk Bos de volle negentig minuten.
Oud-spelers
Aan de kant van FC Emmen stonden Antoine van der Linden, Norair Mamedov en Matias Jones aan de aftrap. Jorrit Kunst en Shkodran Metaj speelden de tweede helft. Tom Hiariej – naast Jones de andere verhuurde Groninger – kwam niet in actie, maar was wel aandachtig toeschouwers bij de wedstrijd tussen ‘zijn’ twee clubs.
Tijdens de wedstrijd werd bekend dat door een afgelasting het eerste elftal van FC Emmen vrijdagavond opnieuw niet in actie komt in de Jupiler League. Na de afgelasting van afgelopen maandag (PSV-uit) staat voor Jong FC Groningen komende maandag een uitwedstrijd tegen Jong Vitesse gepland.
Tevreden
Halverwege de eerste helft van de wedstrijd bracht Filip Kostic de groen-witte FC aan de leiding met een prima schot in de korte hoek. Richairo Zivkovic en Kostic zagen in de tweede helft kansen gekeerd door doelman Peter van der Vlag. Halverwege de tweede helft verdubbelde aanvoerder Hilal Ben Moussa de score op aangeven van Burak Saban na een aanval door het midden. In de slotfase bepaalde Stanley Aborah de eindstand op 2-1.
Trainer Dick Lukkien was na afloop tevreden: “Het was een overtuigende overwinning. We waren beter dan de tegenstander. Ook de invallers hebben het prima gedaan. Ook na het inbrengen van enkele spelers uit de A-jeugd bleven we goed spelen. Het enige dat ik de ploeg kan verwijten is dat we te weinig hebben gedaan met de mogelijkheden en te weinig hebben gescoord. Verder is het een prima resultaat tegen een ploeg uit de Jupiler League, die gewoon op volle sterkte aantrad.”
Eelde: Jong FC Groningen – FC Emmen 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 22’ Kostic (-) 1-0; 70’ Ben Moussa (Saban) 2-0, 84’ Aborah 2-1.