Oefencampagne morgen van start, duel live te volgen via internetstream

2 juli 2021

FC Groningen trapt de oefencampagne van het jubileumseizoen 2021/2022 morgenmiddag (zaterdag 3 juli) om 15.00 uur af in Leek. V.V. Pelikaan S is de eerste tegenstander voor de selectie onder leiding van hoofdtrainer Danny Buijs. Het duel is voor supporters met een ‘Mijn FC Groningen’ account live te volgen via een internetstream in samenwerking met NDC Mediagroep. 

De Trots van het Noorden trapt zaterdag de voorbereiding af en streeft er naar in totaal zeven oefenwedstrijden te spelen voordat de competitie op zondag 15 augustus begint met een uitwedstrijd op bezoek bij Cambuur. De oefenwedstrijd van volgende week vrijdag (9 juli) tegen FC Emmen gaat niet door en FC Groningen is naarstig op zoek naar een vervangende tegenstander. Zeker is dat er niet op Sportpark Noord-West in Beilen wordt gevoetbald.
 
De twee oefenwedstrijden in Duitsland van vrijdag 16 en zaterdag 17 juli tegen respectievelijk SC Verl en VfL Osnabrück zijn niet toegankelijk voor FC-supporters. Of er FC-supporters bij de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach op zaterdag 31 juli aanwezig kunnen zijn is nog niet duidelijk.
 
Op dit moment is het nog niet mogelijk voor supporters om de oefenwedstrijden van FC Groningen live bij te wonen. Er is dan ook geen kaartverkoop voorafgaand aan de wedstrijd tegen Pelikaan S. en supporters zijn helaas niet welkom. In Leek zal er wel publiek langs het veld staan, namelijk 500 genodigden van tegenstander Pelikaan S. en 300 jeugdleden van die club.
 
Alternatief
FC Groningen biedt FC-supporters als alternatief de oefencampagne te volgen via een livestream op internet. Voor alle supporters die een account hebben via ‘Mijn FC Groningen’ en exclusief voor de abonnees van het Dagblad van het Noorden worden de oefenwedstrijden van FC Groningen live aangeboden. Supporters met een ‘Mijn FC Groningen’ account krijgen op de wedstrijddag per e-mail een unieke link toegestuurd om de wedstrijd te kunnen bekijken. Supporters dienen uiterlijk voor vrijdag 2 juli 22.00 uur een account te hebben aangemaakt.
 
Omdat bij een (groot) deel van de voorbereiding nog geen publiek aanwezig kan zijn, heeft FC Groningen alles in het werk gezet om de oefencampagne toch te kunnen aanbieden aan de achterban. NDC Mediagroep heeft zich als partner van de voorbereiding verbonden aan FC Groningen. Later op de wedstrijddag is wordt via de communicatiekanalen van FC Groningen een uitgebreide samenvatting gedeeld die te zien is op het YouTube-kanaal van de Trots van het Noorden.

V.V. Pelikaan S.
Tegenstander in de eerste oefenwedstrijd – V.V. Pelikaan S. – komt uit in de eerste klasse en heeft de laatste jaren een gigantische opmars gemaakt in het amateurvoetbal. De ploeg uit Oostwold speelde in 2014 nog in de vijfde klasse. De selectie van Pelikaan S. kent de nodige oud-bekenden van FC Groningen. Spelers als Angelo Zimmerman en Jelle Wagenaar maakten lang deel uit van de Opleiding van de FC, Anton Jongsma behaalde zelfs het eerste elftal net als Skhodran Metaj. Middenvelder Metaj maakte bijna 100 wedstrijden deel uit van de wedstrijdselectie van FC Groningen 1 en kwam 43 keer in actie. Daarnaast behoren ook oud-profs als John van Dalen en Jos Hooiveld tot de selectie van Pelikaan S.

JW2021031330289

Laatste nieuws