string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nordstrand terug bij selectie.

Dinsdag 19 januari 2010 om 12:54

Na vier competitieduels keert Morten Nordstrand woensdagavond terug in de eerste selectie voor de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Hij was matchwinner in het heenduel tegen de Friezen. Ook zijn Theo Lucius en Daley Blind er voor het eerst bij.

In vergelijking met de situatie van vlak voor de winterstop is ook aanvoerder Koen van de Laak weer van de partij. Nicklas Pedersen raakte op het trainingskamp in Portugal geblesseerd aan zijn enkel en zal enkele weken buitenspel staan. Ook Tim Sparv is wegens het herstel van een liesblessure nog een paar weken niet inzetbaar. Tom Hiariej is al wel weer aan de beterende hand, traint met de groep, maar is nog niet wedstrijdfit. Petter Andersson, Sepp De Roover, Ondrej Svejdik en Jeffrey Rijsdijk zijn nog enkele maanden niet inzetbaar.

Achter de worst aan
Trainer Ron Jans is blij dat de competitie weer van start gaat voor FC Groningen. “We hebben een goed trainingskamp achter de rug en willen het nu tegen Heerenveen laten zien. Voor beide ploegen is het een enorme kans naar plek tien en hoger te kunnen blijven kijken. Dat is een lekkere worst om achteraan te lopen. Het zal geen hoogstaande wedstrijd worden, verwacht ik. Er is op het veld niet echt goed te dribbelen en het standbeen glijdt ook nog wel eens weg. Beide ploegen hebben daarmee te maken en we gaan er niet over zeuren.”
“Afgelopen zaterdag heb ikzelf samen met Raymond Libregts de bekerwedstrijd van Heerenveen tegen PSV bekeken in het stadion. Voor Heerenveen was het vooral een kwestie van reageren, omdat PSV al snel op voorsprong kwam. Heerenveen heeft vooral veel kopkracht. In de slotfase werd het nog wel weer spannend, maar echt veel vertrouwen zullen ze er toch niet uitgehaald hebben. Ik ben wel benieuwd hoe wij weer uit de startblokken zullen komen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard