string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nordstrand sluit ook maandag aan.

Dinsdag 01 september 2009 om 11:14

Morten Nordstrand bracht gisteren een bliksembezoek aan Euroborg. Hij is inmiddels weer in Denemarken om daar persoonlijke zaken af te wikkelen. Komende zondag zal hij samen zijn nieuwe teamgenoot Nicklas Pedersen naar Groningen afreizen. Maandagmiddag traint hij voor het eerst mee.

De zoektocht naar een opvolger van Marcus Berg is met het aantrekken van de nieuwe nummer 9 voltooid. Nordstrand over zijn kwaliteiten: “Ik ben een speler die binnen het zestienmetergebied veel aan de bal komt, kansen krijgt en benut. Maar ik wil ook mijn teamgenoten voorzien van assists. Er worden doelpunten van mij verwacht. Scoren is wat ik mijn hele carrière heb gedaan. Toen ik bij FC Kopenhagen kwam, was de situatie hetzelfde. Ik kan dus met de druk omgaan.”

De 26-jarige aanvaller over de belangstelling die FC Groningen al eerder toonde voor hem. “Ze volgen mij al vanaf mijn achttiende. En inderdaad hebben ze eerder naar mij geïnformeerd. Ik volg altijd mijn gevoel en tot nu toe vond ik het nog niet het juiste moment om de stap naar het buitenland te maken. Nu ben ik daar wel aan toe.”

Het feit dat er inmiddels twee andere Denen deel uitmaken van de selectie is volgens Nordstrand een ‘bonus’. “Maar het is geen overwegende reden geweest om naar FC Groningen te komen. Dat is namelijk vooral het feit dat de Eredivisie weer een stap hoger is dan de Deense hoogste divisie.”

De international van Denemarken maakt momenteel geen deel uit van de A-selectie van zijn vaderland, waarvoor hij in acht optredens driemaal scoorde. “Dat ik er nu niet bij zit, heeft te maken met het feit dat ik bij FC Kopenhagen niet verzekerd ben van een basisplaats. Via mijn overgang naar FC Groningen wil ik me weer in de kijker spelen bij de Deense bondscoaches.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard