Noordelijke twist tegen FC Emmen eindigt gelijk.

Dinsdag 16 juli 2019 om 21:31

FC Groningen heeft dinsdagavond oefenwedstrijd nummer zes van deze voorbereiding gespeeld. Eredivisionist FC Emmen was in Rolde de tegenstander en dat betekende een weerzien met veel oude bekenden. De Noordelijke twist eindigde in 2-2, bij rust stond het 0-1 voor Emmen. De Groningse treffers werden gemaakt door Gabriel Gudmundsson en Ko Itakura. Charlison Benschop maakte zijn eerste wedstrijdminuten voor de Trots van het Noorden.

FC Groningen speelde voor de tweede keer in deze voorbereiding een oefenwedstrijd in Rolde. Eerder werd het Duitse Preußen Münster met 3-0 verslagen op het sportveld van Sportpark Boerbos waar normaal gesproken VV Rolder Boys haar wedstrijden speelt. Het sportpark was met 3.000 toeschouwers volledig uitverkocht.

In het eerste half uur bleven de grote kansen uit. Charlison Benschop startte in de basis en maakte zijn officieuze debuut voor FC Groningen. Hij werd na 35 minuten vervangen door Romano Postema. In de 39ste minuut kwam FC Emmen op voorsprong. Oud-FC'er Michael de Leeuw was trefzeker: 0-1.

Sterke tweede helft
Na rust ging FC Groningen beter voetballen. De eerste kans was voor Duitse aanwinst Sam Schreck, maar hij schoot naast. Even later was Gabriel Gudmundsson wel rustig oog in oog met de doelman. Na 53 minuten spelen maakte de Zweed gelijk: 1-1. De kansen bleven daarna komen voor de Trots van het Noorden. Een doelpunt van Postema werd afgekeurd vanwege buitenspel, een vrije trap van Schreck werd ternauwernood gekeerd en Django Warmerdam kopte op de paal.

Na een uur spelen wisselde trainer Danny Buijs bijna zijn complete elftal. Invallers Ritsu Doan en Kaj Sierhuis kregen direct kansen op de voorsprong. Dat lukte in de 79ste minuut. Ko Itakura kopte raak uit een hoekschop van Ajdin Hrustic: 2-1. Maar vijf minuten later kwam Emmen toch weer op gelijke hoogte. Een schot van Wouter Marinus werd verlengd door Leon Sopic: 2-2. Kaj Sierhuis was in de slotminuut nog dichtbij een Groningse treffer, maar opnieuw was het Emmen-doelman Dennis Telgenkamp die redding bracht.