string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Noodgedwongen rust voor Nordstrand, Garcia sluit aan.

Dinsdag 22 september 2009 om 14:19

Trainer Ron Jans kan woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht niet beschikken over Morten Nordstrand. De Deense spits is niet fit en moet noodgedwongen rusten. Daarentegen sluit Gonzalo Garcia weer aan bij de selectie.

Daarnaast ontbreken in Stadion Galgenwaard – buiten de revaliderende Petter Andersson – keeper Luciano da Silva (rugklachten), verdediger Tom Hiariej (hamstringblessure) en middenvelder Jeffrey Rijsdijk (knieproblemen). De bekerwedstrijd in Utrecht begint woensdagavond om 20.00 uur.
Aanpassen
Jans moet door de afwezigheid van Nordstrand tegen Utrecht zijn opstelling noodgedwongen aanpassen. “Het is heel jammer, maar ook wel logisch wat er nu gebeurt. Nordstrand was bij FC Kopenhagen voornamelijk invaller en nu heeft hij bijna twee keer negentig minuten in de benen. Zijn lichaam protesteert. Nordstrand heeft lies- en spierklachten. We hopen zondag tegen Vitesse weer over hem te kunnen beschikken.”
Dat geldt nog niet voor Luciano, vertelt Jans. “Het gaat wel steeds beter met zijn rug, maar hij zal ook voor de wedstrijd van zondag nog niet fit zijn.” Dat geldt eveneens voor Hiariej en Rijsdijk, die knieklachten blijft houden. “Het lijkt erop dat er bij Jeffrey een kijkoperatie aan te pas moet komen”, aldus Jans.
Welkom
Na iets meer dan een uur spelen in het team van Jong FC Groningen keert Garcia al weer terug in de wedstrijdselectie voor de bekerontmoeting met FC Utrecht. “Dat is wel wat snel en vroeg, na slechts één optreden in de Beloften, maar we willen aan Gonzalo laten blijken dat zijn terugkeer heel welkom is. Zeker ook gezien de afwezigheid van Nordstrand”, motiveerde Jans die keuze.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard