string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nog twee dagen voor verkiezing Tribunenamen.

Dinsdag 18 oktober 2011 om 13:45

In de 351ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de nederlaag tegen Heracles Almelo, meldt hij de laatste dagen van de verkiezing voor de Tribunenamen en kondigt hij een nieuwe service aan voor reizende supporters naar onze thuiswedstrijden: een pendelbusdienst vanuit Hoogkerk.

“Afgelopen zaterdag hebben we tegen Heracles in Almelo een zure nederlaag geleden. Met name de tweede helft kregen we uitzicht op een positief resultaat, maar helaas viel het beslissende doelpunt aan de voor ons verkeerde zijde. Zondag wacht in Euroborg opnieuw een heus topduel. Dan ontvangen wij in een uitverkocht huis kampioenskandidaat FC Twente.”
Pendelbusdienst
“Omdat door drukte bij onze thuiswedstrijden de wegen rondom Euroborg vol lopen, hebben we samen met Arriva Touring een alternatief bedacht om een betere doorstroming en bereikbaarheid te creëren. Vanaf zondagmiddag zal er een pendelbusdienst operationeel zijn vanaf de P&R Hoogkerk, halte F, naar Euroborg. Vanaf 13.15 uur tot 14.15 uur rijdt er om de 10 minuten een bus naar Euroborg om de bezoekers af te zetten voor bij het stadion. Na afloop kan vanaf 16.15 uur tot 17.15 uur van de omgekeerde weg richting P&R Hoogkerk gebruik worden gemaakt. Ook dan rijdt er iedere 10 minuten een pendelbus. De kosten voor deze service bedragen 2 euro per persoon voor een retourtje.”
“We hebben dit idee bedacht als extra service voor onze supporters, om de filedruk richting Euroborg te verminderen, bezoekers een snellere weg naar en van het stadion te bieden, minder parkeerproblemen te hebben in de directe omgeving van het stadion en omdat het een duurzaam alternatief is. Zoals wellicht bekend streven wij ernaar de meeste groene en duurzame club van Nederland te worden en ook dit project draagt hieraan bij. Wij hopen dat veel supporters van deze mooie gelegenheid om op een goede, snelle manier bij het stadion te komen op wedstrijddagen gebruik gaan maken.”
Tribunenamen
“Rond de wedstrijd tegen FC Twente staan in Euroborg diverse handelingen gepland. We zullen voor de aftrap op het veld de Oosttribune officieel omdopen tot de Piet Fransen Tribune en tevens bekend maken welke namen de Noord- en de Zuidtribune in Euroborg zullen krijgen. Seizoenkaarthouders hebben nog tot donderdagmiddag 12.00 uur om via een speciaal gedeelte op deze website www.fcgroningen.nl/tribunenamen/stemmen hun stem uit te brengen op twee namen uit een eerder samengestelde Top-5.”
“De namen waaruit gekozen kan worden, zijn in willekeurige volgorde: Tonny van Leeuwen, Arjen Robben, Jan van Dijk, Erik Nevland en de Koeman Tribune. Hieronder vallen vader Martin en zijn zonen Erwin en Ronald Koeman, die allen een groot FC Groningen-verleden hebben gehad en van wie Martin Koeman nog altijd actief bij onze club betrokken is.”
Eredivisie Live 10-daagse
“FC Groningen – FC Twente is zondagmiddag voor iedereen in Nederland met digitale televisie gratis te bekijken op Eredivisie Live. Van 14 tot en met 23 oktober houdt de nationale voetbalzender namelijk de Eredivisie Live 10-daagse en is het hoofdkanaal van de voetbalzender bij bijna alle TV-aanbieders gratis te bekijken. Op deze manier kan iedere voetballiefhebber op eenvoudige wijze, en zonder extra kosten of verplichtingen, kennismaken met Eredivisie Live. Onder meer Ziggo, UPC en KPN werken mee aan de actie.”
“Het eerste weekend heeft direct duidelijk gemaakt, dat er voor Eredivisie Live veel belangstelling bestaat. Mede door de speciale actie  heeft de voetbalzender afgelopen weekend het eigen kijkcijferrecords gebroken. Gedurende dit eerste weekend van de 10-daagse keken er 2.430.800 voetballiefhebbers naar Eredivisie Live. Grote publiekstrekker was de topper Ajax – AZ op zaterdagavond, met 1.431.600 kijkers. Ook het duel PSV – FC Utrecht passeerde de grens van 1 miljoen kijkers, namelijk 1.086.000. Hiermee was Eredivisie Live de afgelopen week de best bekeken digitale zender van Nederland.”
Beloften in Euroborg
“Gisteravond (maandag – red.) heeft Jong FC Groningen in Euroborg voor iets meer dan 4.500 vooral jeugdige toeschouwers de competitiewedstrijd tegen Jong Feyenoord/Excelsior gespeeld. Helaas ging het aantrekkelijke duel in de slotminuut met 2-3 verloren, maar de Beloften hebben het talrijk opgekomen publiek prima spel geboden.”
“FC Groningen vraagt voor ieder seizoen bij de KNVB een thuiswedstrijd voor Jong FC Groningen aan in één van de vakantieperiodes. Wij willen dan met name de jeugd de mogelijkheid bieden om voor een vriendelijke prijs een interessante wedstrijd te zien in Euroborg en op die manier kennis te maken met ons stadion, dat bij competitiewedstrijden veelal is uitverkocht. Het was dan ook een geslaagde avond.”
Nationale Snipperdag
“Geslaagd was ook de Nationale Snipperdag, die op woensdag 5 oktober werd gehouden. Op die dag kon iedereen – zowel bedrijven als particulieren – vertrouwelijke documenten, oude bedrijfsadministratie, bankafschriften of archieven éénmalig gratis laten vernietigen bij Reisswolf, marktleider op het gebied van gegevensbeveiliging. Dit jaar koppelde Reisswolf, met onder meer een vestiging in Scheemda, de Nationale Snipperdag aan de Doe Een Wens Stichting Nederland, onze maatschappelijk partner.”
“De totale donatie voor Doe Een Wens is met alle vier de vestigingen in Nederland op 3.820 euro uitgekomen. Bij de vestiging in Scheemda is er 34 ton papier binnengebracht. Per ton binnengebracht papier zou een bedrag van 20 euro worden gedoneerd aan Doe Een Wens. Dit houdt in dat Reisswolf Scheemda 680 euro zal bijdragen. Dat zijn prachtige resultaten voor Doe Een Wens.”
Amateurtrainers
“Vandaag (dinsdag – red.) bezoeken zo’n 200 amateurtrainers uit Noord-Nederland FC Groningen. De cursisten van de oefenmeestersvereniging VVON zijn vanochtend in de ABN AMRO Business Corner ontvangen door trainer Pieter Huistra en zijn staf en de groep zal vandaag de twee geplande trainingen van de selectie bijwonen. De middagsessie wordt speciaal voor deze gelegenheid in het stadion afgewerkt. Tussendoor is er een lunch in Euroborg.”
“Morgenmiddag (woensdag – red.) wordt er een clinic gehouden bij vv Hoogeveen. Tijdens de clinic werken de deelnemende D- en E-pupillen trainingsvormen en partijspelen af.”
Dutch Career Cup
“Morgenmiddag (woensdag – red) is er in Euroborg een informatiebijeenkomst voor mensen met een Wajong-uitkering, die deel willen nemen aan de Dutch Career Cup. Met dit project gaat FC Groningen binnenkort van start, samen met USG Restart en het UWV. Deze uitkeringsinstantie heeft een uitnodiging verzonden aan mensen met een Wajong-uitkering om zich aan te melden voor de Dutch Career Cup. De deelnemers, die in teams van tien spelers worden ondergebracht, krijgen daarbij twee keer per week training van een professionele trainer. Eén team zal onder de vlag van FC Groningen deelnemen aan een landelijke competitie, waaraan ruim twintig teams van andere voetbalclubs uit Nederland zullen deelnemen. De Dutch Career Cup heeft als doel voor de deelnemers op een sportieve manier een geschikte baan te vinden.”
De Warming Up
“Vrijdag organiseert FC Groningen, in samenwerking met het Businessclub bestuur, wederom een bijeenkomst onder de naam ‘De Warming Up.’ Tijdens deze lunchsessie wordt er door een lid van de technische staf vooruitgeblikt op de wedstrijd FC Groningen – FC Twente. De bijeenkomst is bedoeld voor sponsorrelaties uit vak B4.”
Beers and Business
“Volgende week maandag wordt misdaaddeskundige John van den Heuvel ontvoerd door FC Groningen… Euroborg Horeca houdt die avond onder de noemer Beers and Business een speciale men’s night waarbij kennis kan worden gemaakt met de verhalen van John van den Heuvel en vijf dagen voor de première exclusief de film ‘De Ontvoering’ te zien is.”
“John van den Heuvel begon zijn loopbaan bij de Amsterdamse politie. Daarna werd hij misdaadverslaggever bij De Telegraaf en werkt hij op tv mee aan RTL Boulevard en op de radio aan het programma van Edwin Evers op Radio 538. Momenteel heeft hij eigen tv-programma’s als bureau misdaad op RTL 5 en Bureau van den Heuvel op Nederland 1. Aanmelden voor deze speciale avond kan via www.euroborghoreca.nl/beers-and-business.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard