string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Nog geen nieuws te melden over nieuwe trainer’.

Dinsdag 16 februari 2016 om 14:29

In de 566ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuiswedstrijd tegen Ajax, kijkt hij vooruit naar het uitduel met AZ, gaat hij in op de stand van zaken met betrekking tot de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer en kondigt hij een nieuwe FOX Sports Doc aan: ‘Opschudding in het Oosterpark’.

“We hebben aan de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Ajax een zuur gevoel overgehouden. Zeker de eerste helft hebben we de titelkandidaat uit Amsterdam onze wil opgelegd met prima voetbal. Helaas lukt het ons dit seizoen maar moeizaam doelpunten te maken, terwijl we daarvoor wel de kansen krijgen. Het is een cliché – en die zijn maar al te vaak waar – maar dan vallen de goals meestal aan de andere kant. Zo ook zondag. We hadden op basis van ons spel zeker een gelijkspel verdiend, maar dat telt niet.”
Razend spannend
“Niettemin blijft de Eredivisie ook onder de top-2 PSV en Ajax – die samen gaan uitmaken wie er landskampioen wordt – razend spannend. De nummers 3 tot en met 12 blijven in de race voor een hoge klassering en per week wisselen de posities op de ranglijst. Dat zal naar verwachting tot de laatste competitiewedstrijden van het seizoen zo blijven, aangezien de verschillen minimaal zijn en iedereen van iedereen kan winnen in de Eredivisie. Prachtig voor de voetballiefhebbers, die van spanning houden.”
“Komend weekend gaan we op bezoek bij de ploeg in vorm, AZ. Opnieuw een prachtige uitdaging, aangezien de ploeg uit Alkmaar alle zes de competitiewedstrijden na de winterstop in winst wist om te zetten en hierdoor een flinke opmars op de ranglijst heeft gemaakt. Om minimaal in het linkerrijtje van de ranglijst te blijven, hebben we een resultaat nodig en dat is ook ons doel in Alkmaar.”
Kandidaten
“Na de aankondiging eind vorige maand van hoofdtrainer Erwin van de Looi dat hij zijn aflopende contract na dit seizoen met ons niet wenst te verlengen, zijn we ons gaan oriënteren op zijn opvolging. De functie van hoofdtrainer is één van de belangrijkste posities binnen een betaald voetbal organisatie. Wij wensen dan ook de tijd te nemen voor de aanstelling van een nieuwe eindverantwoordelijke man.”
“Het is heel gebruikelijk dat er ondertussen in de media volop wordt gespeculeerd over de naam van de nieuwe trainer. Kandidaten worden genoemd en voorkeuren worden uitgesproken, allemaal zeer begrijpelijk. Het is ook de taak van journalisten om hierover te berichten, maar wij wensen hierin niet mee te gaan. Wij vinden het niet chique om tijdens een sollicitatieprocedure – wat ook de aanstelling van een voetbaltrainer feitelijk is – onderweg uitspraken en/of kwalificaties te doen over kandidaten of namen te noemen.”
Nieuwe trainer
“Op dit moment (dinsdagmiddag – red.) hebben wij nog geen nieuws te melden over een mogelijk nieuwe trainer. Op het moment dat er wel groen-witte rook is, zullen wij dit uiteraard melden. Het kan zomaar zijn dat dit nog wel even gaat duren. Eén ding staat voor ons wel vast en dat is dat er bij aanvang van het nieuwe seizoen een nieuwe hoofdtrainer voor de groep zal staan. Tot die tijd gaan wij verder met het maken van ons huiswerk.”
Documentaire
“Morgenavond (woensdag – red.) is op FOX Sports de première te zien van de documentaire ‘Opschudding in het Oosterpark’. Deze FOX Sports Doc gaat over de gestaakte nacompetitiewedstrijd FC Groningen – Telstar op 10 juni 1979 in het Oosterparkstadion. Tijdens dat duel – waarbij FC Groningen voor promotie naar de Eredivisie speelde – gooide een toeschouwer een mes op het veld, waarna Telstar niet meer verder wilde spelen en de wedstrijd uiteindelijk werd gestaakt.”
“In de documentaire – waarbij die uitzonderlijke dag wordt gereconstrueerd aan de hand van vertellingen door ooggetuigen en historisch beeldmateriaal – komen diverse betrokkenen aan het woord. De producenten Emiel Venema en Jos Schoenmaker van FC Groningen TV bezochten onder anderen oud-speler Fred Bischot van Telstar – in wiens richting het mes werd gegooid en die het voorwerp ook als eerste opmerkte op het veld – scheidsrechter Bep Thomas, commentator Kees Jansma, de journalisten Ger van Gelder en Wim Masker en de voormalige FC-spelers Anne Mulder, Walter Waalderbos en keeper Johan Tukker van FC Groningen.”
Première
“De première van de documentaire ‘Opschudding in het Oosterpark’ is morgenavond (woensdag – red.) te zien om 19.30 uur op FOX Sports kanaal 1. De FOX Sports Doc wordt dezelfde avond nog herhaald om 22.00 uur op kanaal 1 en om 23.00 uur op kanaal 5. Bekijk de promo van de documentaire via onderstaande link.”
Sportcafé
“Donderdagavond wordt er een sportcafé georganiseerd bij relatie Rudi van Kalsbeek, schildersbedrijf in Hoogezand. Tijdens de avond zullen naast ondergetekende ook assistent-trainer Dick Lukkien en selectiespeler Hans Hateboer aansluiten. Operationeel manager van FC Groningen Romke Hoogstra zal optreden als gespreksleider.”
“Tot volgende week!”
PS Kijk voor de promo op:

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard