string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nog 200 kaarten voor Groningen-Utrecht.

Vrijdag 16 oktober 2009 om 15:46

Er zijn vanaf 13.00 uur vanmiddag nog 200 kaarten te koop voor het thuisduel met FC Utrecht. Om 14.30 uur is de aftrap bij het vijfde thuisduel in Euroborg.

Hoewel FC Groningen het de laatste jaren prima doet tegen FC Utrecht – onder Jans won Groningen elf van de twintig ontmoetingen – heeft Utrecht juist een aardig ‘record’ in Groningen. De ploeg verloor slechts drie van de afgelopen dertien competitieontmoetingen in Oosterpark/Euroborg. Ron Jans: “Wij hebben inderdaad vooral goede resultaten gehaald in Utrecht. Het is met de Kuip eigenlijk een uitwedstrijd waar we ons altijd heel prettig bij voelen. En de tegenstander heeft waarschijnlijk het omgekeerde gevoel.”

Dat Utrecht tegen AZ en PSV een zeer goede indruk maakte, verontrust Jans niet echt. “Ze hebben inderdaad verdiend gewonnen tegen AZ en hadden meer verdiend tegen PSV, maar het team is ook nog vrij kort bij elkaar. Er zullen zeker periodes komen dat ze een aantal mindere wedstrijden achter elkaar zullen spelen. Utrecht heeft een uitgebalanceerde ploeg, maar ik ben zo eigenwijs dat ik denk dat wij zeker niet onder doen voor hen. Ik moet wel zeggen dat ze samen met Feyenoord, ADO en VVV de stijgende lijn te pakken hebben, terwijl veel andere ploegen nog niet het niveau van afgelopen seizoen hebben overtroffen.”

Internationals
“Zoals elk interlandweekend hebben de meeste spelers ook afgelopen weekend vrijaf gekregen. Vorige week hebben we ondanks de uitgedunde groep prima kunnen werken. We hebben veel kleine partijen gedaan en vorige week donderdag gezamenlijk met de Beloften getraind. Vandaag hadden we de groep voor het eerst weer compleet. Oluwafemi Ajilore is woensdag weer bij de groep aangesloten. Tim Matavz en Thomas Enevoldsen meldden zich gisteren op de club en sloten vandaag weer aan bij de groep. Ook Andreas Granqvist is er vandaag weer voor het eerst bij.”

Voor de interlandperiode heeft Groningen telkens gespeeld met één spits. “Wij hebben nog geen vaste speelwijze en de ideale opstelling is nog niet duidelijk. De kwaliteiten van alle spitsen liggen dichtbij elkaar. Alle spitsen zijn volop in ontwikkeling en we zijn ernaar op zoek dat het gehele team negentig minuten goed speelt. Daarin zullen we het hele seizoen nog blijven doorgroeien. We willen graag een positieve balans in thuiswedstrijden. Op dit moment staan we op één zege in vier duels. Dus het is handiger om zondag te winnen dan te verliezen.”

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard