string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nijland: ‘Vier kandidaten met voorkeur voor iemand van buitenaf’.

Dinsdag 08 maart 2016 om 14:54

Directeur Hans Nijland vertelde op de perspresentatie van trainer Ernest Faber over de wijze waarop de procedure voor de opvolging van Erwin van de Looi was ingericht. Ook meldde Nijland hoe de onderhandelingen met NEC –de huidige werkgever van Faber– waren verlopen. Faber begint deze zomer aan zijn klus in Groningen.

Nijland begon zijn verhaal met het welkom heten van Fabers vrouw Christelle en de beide zaakwaarnemers van de trainer Kees Ploegsma senior en junior. Ook vertelde de algemeen directeur over de gang van zaken rond de opvolging van Erwin van de Looi, die eind januari kenbaar maakte aan het einde van het seizoen 2015/2016 bij FC Groningen te vertrekken. “Voor deze belangrijke functie binnen de club hebben we ons breed georiënteerd en zijn er uiteindelijk vier namen overgebleven. Daarvan ga ik twee namen niet noemen en was Dick Lukkien absoluut ook een belangrijke kandidaat.”
Na diverse gesprekken met elkaar, met technische mensen binnen de club en onder meer de Raad van Commissarissen werd duidelijk dat Faber de nummer één kandidaat was. “We hadden de overtuiging dat het een kandidaat van buitenaf moest worden en na een gesprek met Ernest Faber in het gebouw van Endemol in Amsterdam zijn we ‘full speed’ voor Faber gegaan.”
Afkoopsom
Faber was in onder meer assistent-trainer bij PSV en Oranje en hoofdtrainer bij FC Eindhoven en NEC. “Hij heeft zijn sporen in het betaalde voetbal verdiend,” aldus de FC-directeur. “Toen duidelijk was dat we voor Faber gingen, moesten we met NEC in de slag. Aangezien hij nog een doorlopende overeenkomst met zijn huidige werkgever had, moesten we een afkoopsom betalen. De onderhandelingen hierover met NEC verliepen professioneel, constructief en ook prettig. Uiteindelijk zijn we tot een deal gekomen en het bedrag zullen we op verzoek van de Nijmegenaren niet kenbaar maken. Toch wil ik melden dat dit bedrag substantieel lager ligt dan het bedrag (200.000 euro – red.) dat diverse media circuleert.”
Bevoorrecht
Tot slot van zijn inleidende betoog meldde Nijland dat hij ‘hartstikke blij’ is met de nieuwe hoofdtrainer. “De enorme opkomst bij deze persconferentie laat maar weer eens zien hoe de club leeft. We zijn bevoorrecht hier te mogen zitten en hier zit een tevreden lid van het directie en management van FC Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard