string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nijland: ‘Samen achter de club blijven staan’.

Zondag 13 maart 2016 om 16:57

Algemeen directeur Hans Nijland roept, mede namens commercieel directeur Robbert Klaver en de overige leden van het management, iedereen binnen en rond FC Groningen op vooral samen achter de Trots van het Noorden te blijven staan. “Het mag helder zijn dat we ons zorgen maken na vijf nederlagen op rij, maar we zullen er vooral ook in gezamenlijkheid weer uit moeten komen,” aldus Nijland daags na de verloren wedstrijd tegen Excelsior in Rotterdam.

“Net als iedereen die de club een warm hart toedraagt, had ook ondergetekende zaterdagavond een zware avond en vandaag ook en zware zondag nadat we voor de vijfde keer op rij verloren. De kritiek op het vertoonde spel is terecht, maar we moeten er voor waken dat deze kritiek zich op enkele individuen blijft richten. Binnen de club zijn we namelijk met z’n allen verantwoordelijk voor de resultaten.”
Vertrouwen
“We horen geluiden en lezen berichten over onze hoofdtrainer Erwin van de Looi of spelers, die geen inzet zouden tonen. Laat me iedereen verzekeren dat de wil om te winnen absoluut aanwezig is. Bij iedereen die daar directe invloed op heeft. Iedereen binnen de club wil graag winnen en doet daar alles aan wat in zijn vermogen ligt. Het is een bekend fenomeen dat vijf nederlagen daarbij niet helpen en dat het vertrouwen momenteel erg broos is.”
“Als clubleiding willen we ons in deze fase van het seizoen kwetsbaar opstellen. We zijn er blijkbaar niet in geslaagd vertrekkende basisspelers zoals Maikel Kieftenbeld, Tjaronn Chery en Eric Botteghin volwaardig te vervangen. Althans, hun beoogde opvolgers hebben meer tijd nodig om op het gewenste niveau van FC Groningen te presteren. Niet iets nieuws voor een club als Groningen. Kijk bijvoorbeeld eens naar Filip Kostic, die als opvolger van Dusan Tadic werd aangetrokken. Kostic heeft immers eerst ook een jaar nodig gehad om van grote waarde te kunnen zijn voor de club.”
Doorbreken
“Nog geen tien maanden geleden beleefden we met de club ons grootste succes in de historie van FC Groningen. De resultaten zitten op dit moment flink tegen, maar ook verliezen hoort er nu eenmaal bij in de sport. En we lopen niet weg voor onze verantwoordelijkheid. Over zeven dagen spelen we thuis tegen Vitesse en hebben we een nieuwe kans om de negatieve reeks te doorbreken.”
“Opgeven is zeven wedstrijden voor het einde van de competitie geen optie. We hebben samen verloren en moeten nu ook samen achter de club blijven staan. Wat de ploeg en staf in deze fase van het seizoen nodig hebben, is onvoorwaardelijke steun. De clubleiding geeft die. Iedereen moet uitstralen dat we die drie punten in Groningen willen houden. Komende zondag in Euroborg moeten we dat met z’n allen voor elkaar zien te krijgen!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard