string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nijhuis fluit FC voor tweede keer in Arnhem.

Woensdag 01 april 2015 om 14:41

Scheidsrechter Bas Nijhuis leidt zaterdagavond voor de 37ste keer een officiële wedstrijd van FC Groningen. De 38-jarige arbiter uit Enschede blaast om 18.30 uur op zijn fluit in het Gelredome voor het uitduel van de Trots van het Noorden met Vitesse.

Nijhuis was één keer eerder de leidsman bij de wedstrijd Vitesse – FC Groningen. Op 29 augustus 2008 zag de man in het zwart hoe de bezoekers uit Groningen die avond in Arnhem met liefst 4-0 wonnen. Het openingsdoelpunt in die wedstrijd was een juweel van een afstandsschot van Sepp De Roover.
Nijhuis leidde eveneens één keer eerder een duel tussen beide ploegen in Euroborg. Dat was op 16 september 2012. Ook toen viel er een ruime zege voor de bezoekende partij te noteren: 0-3.
Tot nu toe
Van de 36 tot nu toe gespeelde officiële wedstrijden onder leiding van Nijhuis (uit en thuis), won FC Groningen er veertien. Zeven keer stond er na negentig minuten een remise op het bord en vijftien keer leidde een duel met Nijhuis als arbiter tot een nederlaag.
Dit seizoen was Nijhuis tot nu toe drie keer de leidsman in een thuisduel van FC Groningen. Er werd daarbij gewonnen van Ajax (2-0) en Willem II (1-0) en op 7 december eindigde Derby van het Noorden tegen sc Heereveen in Euroborg in een 1-1 gelijkspel.

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

2 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

5 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’