string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nieuwe seizoen van start in Haren.

Dinsdag 23 juni 2009 om 14:28

In de 235ste en eerste nieuwsbrief van het seizoen 2009/2010 gaat algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management in op de start van het nieuwe seizoen, vertelt hij over de verbouwing van het stadion en meldt hij de aanwezigheid van de FC bij het afscheid van burgemeester Jacq. Wallage.

“Met de eerste training in Haren is gistermiddag het seizoen 2009/2010 van start gegaan. De selectie van trainer Ron Jans was en is nog niet compleet door de afwezigheid van de internationals, die nog recht hebben op vakantie. De velden bij vv Haren liggen er zoals te doen gebruikelijk uitstekend bij. Wij zijn dan ook blij dat we hier de eerste weken van de voorbereiding terecht kunnen. Vanaf maandag 20 juli gaat de eerste selectie weer trainen bij het stadion op het TCN Trainingscomplex.”

“Aanstaande zaterdag spelen wij in Bedum de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt tegen een combinatieteam van CVVB en vv Bedum. Informatie over de kaartverkoop is te vinden op deze website.”

Sepp De Roover
“Bij het eerste oefenduel zal Sepp De Roover niet aanwezig zijn. De Belgische rechtsback trouwt komend weekeinde in de kerk in Florence. Deze bijzondere gelegenheid hadden De Roover en zijn vrouw al een jaar geleden geregeld in de veronderstelling dat het seizoen pas in juli zou aanvangen. Door het WK is de start van de competitie echter flink naar voren gehaald en daarmee ook de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Roover heeft echter toestemming gekregen deze ceremoniële plechtigheid in Florence doorgang te laten vinden. Hij heeft vorige week al individueel extra getraind en zal volgende week dinsdag weer aansluiten bij de groep. Wij wensen Sepp en zijn vrouw een mooie inzegening van het huwelijk en veel geluk.”

Afscheid
“Donderdag neemt Jacq. Wallage officieel afscheid als burgemeester van Groningen. Een afvaardiging van FC Groningen zal deze dag aanwezig zijn om hem te bedanken voor de samenwerking gedurende zijn ambtsperiode, die begon op 1 oktober 1998. Wallage is één van de mensen die zich heeft ingespannen voor de komst van Euroborg. Het nieuwe stadion is van grote betekenis geweest op de ontwikkeling van FC Groningen. Ook de eerste selectie zal een bezoek brengen aan Wallage. Dit gebeurt ’s ochtends, aansluitend zal bij terugkeer in Haren de ochtendtraining beginnen. Het is niet exact aan te geven hoe laat dit zal zijn.”

Euroborg
“Momenteel wordt in Euroborg verbouwd. Er worden 250 extra stoelen geplaatst bij de skyboxen. De terrassen van deze twee lagen worden verlengd en met een rij stoelen uitgebreid. Een grotere uitbreiding van Euroborg, zoals in diverse media gemeld, is nog niet aan de orde. Wij hebben een tijd terug, via deze nieuwsbrief, al laten weten dat het technisch mogelijk is het stadion te vergroten, maar dat hieraan ook een flink kostenplaatje hangt. Wij onderzoeken momenteel met andere partijen, waaronder Euroborg N.V., of en hoe een en ander gefinancierd zou kunnen worden. Onder de huidige economische omstandigheden is dat echter niet eenvoudig en wij zullen dan ook nog tijd nodig hebben voordat we daadwerkelijk aan een grootschalige uitbreiding van Euroborg kunnen beginnen.”

FC Groningen Junior Club
“De FC Groningen Junior Club begint van 6 juli weer met nieuwe activiteiten voor onze jonge fans. Zo staat er een bioscoopbezoek gepland bij onze goede buur MustSee Euroborg en kan worden deelgenomen aan Voetbalgolf. Belangstellenden kunnen zich hiervoor opgeven via de website, www.fcgroningenjuniorclub.nl, ook te vinden via het menu rechtsboven in de balk op deze webpagina.”

“Tot slot willen wij vanaf deze plaats WKE feliciteren met hun prachtige prestatie. De voetbalclub uit Emmen is niet alleen kampioen in hun klasse geworden, maar afgelopen zondag ook algeheel landskampioen van Nederland bij de amateurs. WKE zal volgend seizoen onder leiding staan van trainer John de Wolf, voormalig speler van FC Groningen.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard