Nieuwe geluidsinstallatie Euroborg volgende stap in wedstrijdbeleving

4 augustus 2021

FC Groningen en Euroborg NV hebben de geluidsinstallatie in stadion Euroborg vervangen. De luidsprekers en versterkers zijn voor het eerst sinds de bouw van het stadion ruim vijftien jaar geleden, vernieuwd. De nieuwe geluidsinstallatie van het gerenommeerde A-merk BOSE draagt bij aan een nog betere wedstrijdbeleving voor supporters. Aanstaande vrijdag 6 augustus staat de eerste wedstrijd in Euroborg op het programma, het oefenduel met Venezia, aftrap 18.30 uur.

Baselmans AV heeft in opdracht van Euroborg NV de zomermaanden gebruikt om de gecombineerde ontruimings- en entertainment installatie van het stadion te vervangen. Na gedegen marktonderzoek en in nauw overleg met Euroborg NV is gekozen voor het ArenaMatch entertainmentsysteem van BOSE. André Snakenborg, manager accommodatiezaken bij FC Groningen is blij met de vernieuwing van de geluidsinstallatie.
 
“We hebben gekozen voor een geluidsinstallatie specifiek voor stadions. Een keuze die in goede overeenstemming tussen FC Groningen en Euroborg NV is gemaakt. De geluidsboxen rondom het gehele stadion geven een zo goed mogelijke dekking. De geluidsinstallatie is voorafgaand aan het seizoen geïnstalleerd door de firma Bazelmans AV, een specialist in licht en geluid. De wens voor een nieuwe geluidsinstallatie was groot. Het vervangen van de geluidsinstallatie is een lang traject geweest en we zijn zeer tevreden met het resultaat.”
 
Naast dat een goede ontruimingsinstallatie een vereiste is voor het organiseren van grote evenementen als de thuiswedstrijden van FC Groningen, draagt een entertainmentinstallatie met goed geluid ook bij aan de wedstrijdbeleving. In één van de pijlers van het beleidsplan ‘2020-2025 Samen naar de Grote Markt’ is omschreven hoe FC Groningen iedere thuiswedstrijd als het mooiste evenement van Noord-Nederland wil neerzetten.
 
“Voetbal beleef je met alle zintuigen,” zegt Desiree Alt, coördinator marketing & events en hoofd wedstrijdorganisatie bij FC Groningen. “We hebben gedegen onderzoek gedaan, zijn ook bij andere voetbalclubs gaan kijken en luisteren, en we hebben ons gedegen laten informeren. Door deze nieuwe geluidsinstallatie zetten we een mooie stap vooruit in de optimalisatie van de wedstrijdbeleving. We kijken ongelooflijk uit naar een nieuw seizoen waarin supporters weer voetbal kunnen beleven vanuit het stadion.”

photo1626188130 (1)

Laatste nieuws