string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Negen FC-internationals op pad in komende periode.

Woensdag 23 maart 2016 om 14:29

De komende anderhalve week zijn negen spelers, onder wie twee B-junioren, op pad voor diverse internationale verplichtingen. Albert Rusnak opent vanmiddag (woensdag 23 maart) om 17.30 uur de reeks van achttien wedstrijden, die door Kolbeinn Finnsson op zondag 3 april wordt afgesloten.

Jarchinio Antonia werd door Curaçao-bondscoach Patrick Kluivert opgeroepen voor twee interlands in het kader van de kwalificatie voor de Caribbean Cup. Aankomende nacht om 1.00 uur, nog woensdag 23 maart plaatselijke tijd, speelt Curaçao op Barbados en over drie dagen, op zaterdag 26 maart, is in Willemstad de thuiswedstrijd tegen Dominicaanse Republiek.
Team USA
Desevio Payne heeft een definitieve uitnodiging op zak voor het Olympische Team USA. Dat speelt op vrijdag 25 maart een uitwedstrijd tegen Colombia en vier dagen later, op dinsdag 29 maart lokale tijd, in Dallas de return met als inzet één ticket voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (van 3 tot en met 19 augustus 2016).
Kwalificatie
Albert Rusnak mag zich bij Jong Slowakije melden voor de Challenge Trophy-wedstrijd tegen Estland. Die wordt vanmiddag, woensdag 23 maart om 17.30 uur gespeeld in het Slowaakse Senica. Over zes dagen, dinsdag 29 maart, speelt de ploeg ook in eigen land EK-kwalificatie tegen Turkije. Simon Tibbling speelt zondag 27 maart met Jong Zweden de uitwedstrijd tegen Jong San Marino in het kader van kwalificatie voor het EK onder-21 van 2017. Het Europees Kampioenschap onder 21 wordt volgend jaar zomer in Polen gehouden.
Oefenduels
Hans Hateboer en Alexander Sørloth zijn beiden naar Spanje afgereisd voor duels met respectievelijk Jong Oranje en Jong Noorwegen. Op vrijdag 25 maart om 18.30 uur spelen ze in La Manga tegen elkaar. Jong Oranje speelt op maandag 28 maart om 18.30 uur in San Pedro de Pinatar tegen Jong Servië. Jong Noorwegen speelt diezelfde avond tegen gastheer Jong Spanje. Oussama Idrissi speelt donderdag 24 en zaterdag 26 maart tweemaal met Oranje onder-20 tegen de leeftijdsgenoten van Portugal.
Elite-toernooien
B1-aanvoerder Tommie van de Looi staat met Oranje onder 17 aan de vooravond van het UEFA Elite-toernooi in Duitsland. Tegenstanders zijn daar Bulgarije (24 maart), Slowakije (26 maart) en tenslotte gastland Duitsland (29 maart). Hier staat een EK-ticket op het spel.
B1-middenvelder Kolbeinn Finnsson speelt 29 en 31 maart en 3 april met IJsland onder-17 ook voor EK-kwalificatie en doet dit in Frankrijk. Tegenstanders zijn gastland en titelhouder Frankrijk en daarnaast Oostenrijk en Griekenland. Het EK onder-17 wordt in het najaar van 2016 gehouden in Azerbaijan.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard