Nederlagentoernooi: verlies tegen Achilles 1894.

Zondag 02 december 2012 om 00:34

In de vierde wedstrijd van de reeks in het nederlagentoernooi heeft RVO FC Groningen/Cambuur A1 vanavond met 5-3 verloren van Achilles 1894. Bij rust was de sand nog 2-0. Na vier duels heeft de FC nu tweemaal gewonnen en tweemaal verloren.

ACHILLES 1894 5-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
1-0 (8.), 2-0 (12.), 2-1 Kevin Mennega (55.), 2-2 Liban Abdulahi (57.), 3-2 (69.), 3-3 Jafar Arias (79.), 4-3 (82.), 5-3 (90.pen.)
opstelling FCG A1 Michel Bakker, Ben Gasser, Hans Hateboer (c), Joost Hommenga, Tolgahan Cicek, Aleksandar Jankovic, Ifeayi Gorissen, Liban Abdulahi, Jafar Arias, Christian Rodriguez, Firosan Ademi. Wissels: Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Marlon Lugtenberg, Kevin Mennega. Coach: Robbie Wentink.
In Assen kwam de thuisploeg binnen een kwartier op een 2-0 voorsprong. Van respectievelijk 23 en 16 meter schoot Achilles 1894 de 1-0 en 2-0 in de kruising achter doelman Bakker. Halverwege de eerste helft schoot Jafar Arias naast. In de slotfase kregen Arias en Ifeayi Gorissen nog kansen op de aansluitingstreffer, maar schoten ze respectievelijk tegen de keeper en naast.
Het tweede bedrijf was meer trefzeker voor de ploeg van coach Robbie Wentink. In de tiende minuut scoorde Kevin Mennega op aangeven van Jafar Arias. Twee minuten later gaf Tolgahan Cicek een assist op Liban Abdulahi, die de 2-2 binnen schoot. In de 69ste minuut kwam de thuisploeg weer op voorsprong uit de rebound na een gelost schot door doelman Bakker. Tien minuten later gaf Aleksander Jankovic de beslissende voorzet op Arias: 3-3. Even later werd een bal gered van de doellijn van de FC, maar in de 82ste minuut scoorde Achilles alsnog 4-3. In de slotminuut werd het uit een strafschop nog 5-3.