Mooie opkomst in Winsum; zondagmiddag deel 3 in Annen.

Vrijdag 07 juli 2017 om 23:12

FC Groningen speelde vrijdagavond aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum voor liefst 1.748 toeschouwers de oefenwedstrijd tegen de plaatselijke vv. Bij rust was de stand 0-6 en daar kwam na de pauze nog één treffer bij: 0-7. Mike te Wierik en Todd Kane maakten hun officieuze debuut in het groen-wit. Zondagmiddag 9 juli om 15.00 uur speelt de FC in Annen tegen de plaatselijke vv.

In de basisopstelling was een plekje gereserveerd voor Chelsea-huurling Todd Kane. Na de pauze werd hij als rechtsachter afgelost door Mike te Wierik. Van de nieuwelingen heeft nu alleen de Japanner Ritsu Doan nog geen speelminuten gemaakt. Hij was na afloop van de wedstrijd wel opnieuw populair voor het uitdelen van handtekeningen en het maken van selfies met de plaatselijke jeugd.

In de eerste helft ging de teller van het scorebord gestaag van één naar zes. Tim Waterink, Jesper Drost, Juninho Bacuna, Oussama Idrissi, Django Warmerdam scoorden in het eerste halfuur voordat Tom van Weert in de slotseconde vanaf elf meter de ruststand bepaalde op 0-6. Daarmee waren er zes verschillende doelpuntenmakers in het eerste bedrijf.

Zes minuten na de pauze was het opnieuw Waterink die er 0-7 van maakte maar daarna stokte de productie en bleef de Zaterdag Eersteklasser knap op de been. Juninho Bacuna had negen minuten voor tijd de dubbele cijfers terug in zicht kunnen brengen, maar vond bij een strafschop doelman Wouter Meijer op zijn pad. Zo werd 0-7 ook de eindstand.

Derde oefenduel
Komende zondagmiddag, 9 juli, om 15.00 uur wordt op Sportpark De Hofakkers in Annen het derde oefenduel van de voorbereiding gespeeld. Tegenstander is dan de VV Annen. Het is mogelijk de debuutwedstrijd van Ritsu Doan, die kampt met een lichte hakblessure. Kaarten zijn zondag aan de kassa verkrijgbaar voor 9 euro. De jeugd tot en met 12 jaar betaalt 4 euro. Eerder aangekondigde wegwerkzaamheden zijn uitgesteld. Verkeersregelaars en matrixborden zullen autoverkeer begeleiden.

Elouazzane; Kane (46’ Te Wierik), Reijnen, Van Nieff, Warmerdam (62’ Absalem); Bacuna (46’ Larsen), Jenssen (62’ Postma); Drost (46’ De Vos), Van Weert (62’ Bacuna), Idrissi (78’ Jenssen).
Rest bank: Begois.

Toeschouwers: 1.748
Scores: 4’ Waterink 0-1, 7’ Drost 0-2, 16’ Bacuna 0-3, 19’ Idrissi 0-4, 25’ Warmerdam 0-5, 45’ Van Weert (strafschop) 0-6; 51’ Waterink 0-7.
Bijzonderheid: 81’ strafschop Bacuna gestopt
Scheidsrechter: Jesse Rozendaal