string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Mooie mijlpaal voor onze jeugdteams’.

Dinsdag 10 maart 2015 om 14:34

In de 519de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht, kijkt hij vooruit naar het uitduel met aanstaand landskampioen PSV, meldt hij een bezoek aan Género Zeefuik in Schotland en benoemt hij diverse andere activiteiten bij de club.

“Het was duidelijk dat er afgelopen zondag behoorlijk wat spanning op de ploeg stond en dat iedereen met een groen-wit hart snakte naar een overwinning. De 1-0 voorsprong bij rust was te mager gezien de vele open kansen, die in de eerste helft werden gecreëerd. In de tweede helft werd het spel minder en minder en sleepten we ons naar het einde. Dat uitgerekend Tjaronn Chery met zijn doelpunt de wedstrijd vlak voor tijd in het slot gooide, was bijzonder. Het eerbetoon, dat na zijn treffer volgde ter nagedachtenis aan zijn overleden vriend, bezorgde een ieder in Euroborg kippenvel en een brok in de keel.”
“Al met al zijn we heel blij met de drie punten. Winnen geeft vertrouwen en dat is wat we goed kunnen gebruiken. We gaan zondag dan ook vol goede moed richting Eindhoven, waar we de stunt van vorig jaar tegen PSV gaan proberen te herhalen.”
Overleg
“Vorige week heeft er overleg plaatsgevonden met een afvaardiging van de diverse supportersgeledingen. Hierbij hebben wij de levende wensen en ideeën geïnventariseerd en in kaart gebracht met betrekking tot onze halve finalewedstrijd tegen Excelsior, op woensdag 8 april, en een eventuele bekerfinale. Eerder stelden wij ons op het standpunt, dat wij pas met de organisatie rondom de bekerfinale aan de slag zouden gaan, als we die ook daadwerkelijk hebben bereikt.”
“Tussen de halve finale en de finale zit echter minder dan een maand de tijd. Gezien alle voorbereidingen en afspraken die getroffen moeten worden, ontkomen we er daarom niet aan ons al in een eerder stadium hierop voor te bereiden. Bijvoorbeeld over de wijze van vervoer en andere praktische zaken. Mede naar aanleiding van het gesprek met onze supporters gaan we de komende periode verder met het opstellen van de diverse draaiboeken.”
FC Groningen Journaal
“Er is een nieuwe editie van het FC Groningen Journaal van de persen gerold. In de FC-krant – die dezer dagen huis-aan-huis wordt verspreid in Groningen, Ten Boer, Haren en de gemeente Eemsmond en een totale oplage telt van iets meer dan 100.000 exemplaren – is veel aandacht voor de aankomende halve finale van de beker tegen Excelsior. Mocht u de krant niet ontvangen, maar wel geïnteresseerd zijn deze te lezen, dan kan dit digitaal via onderstaande link. U kunt ook een gratis exemplaar komen afhalen in de FanCorner.”
Activiteiten
“Donderdagochtend neemt ondergetekende samen met onze performance manager Gerard Kemkers deel aan het Handelarenontbijt in MartiniPlaza. Dit wordt traditiegetrouw georganiseerd door de Vereeniging van Handelaren Groningen, bestemd voor groothandel, industrie en dienstverlenende bedrijven. Dit jaar zijn de drie noordelijke Commissarissen van de Koning aanwezig, te weten: Max van den Berg van Groningen, Jacques Tichelaar van Drenthe en John Jorritsma van Friesland. Dat belooft dus een heel interessante bijeenkomst te worden.”
“Vrijdagmiddag zal ik samen met Paul de Rook, wethouder van sport, op de Grote Markt de officiële kick-off verrichten van het toernooi van de Dutch Street Cup Groningen. Met dit initiatief willen de Stichting van de Straat en gemeente Groningen sport inzetten om mensen uit de maatschappelijke zorg, waaronder dak- en thuislozen, weer deel te laten nemen aan de samenleving.”
Jeugd
“Zaterdagmiddag beleeft onze jeugdopleiding een mooie mijlpaal. Na bijna dertig seizoenen staat het totaal aantal gespeelde competitiewedstrijden van onze jeugdteams momenteel op 2.496 duels. Vanavond (dinsdag – red.) speelt de B1 een midweekse competitieronde en dus is het derde competitieduel in het programma van komende zaterdag de jubileumwedstrijd. Dit is de competitiewedstrijd van FC Groningen A1, dat om 12.00 uur op Sportpark De Toekomst in Amsterdam aftrapt tegen Ajax A2. Dat wordt dan dus de 2.500ste competitiewedstrijd van onze jeugdopleiding.”
“Zaterdag wordt overigens een vol programma afgewerkt op Sportpark Corpus den Hoorn. Vier van de zeven jeugdelftallen van FC Groningen komen in actie, achtereenvolgens D1, C2, C1 en B1.”
Bezoek aan Zeefuik
“Manager technische zaken Peter Jeltema en ondergetekende zullen daarbij niet aanwezig zijn. Wij brengen namelijk zaterdag een bezoek aan Género Zeefuik bij Heart of Midlothian. Bij de tijdelijke overgang van de spits naar de koploper van de Championship zijn wij door de Schotse clubleiding uitgenodigd een wedstrijd bij te wonen in Edinburgh. Zaterdag speelt Zeefuik met Hearts thuis tegen Dumbarton. De spits is razend populair in Schotland, mede omdat hij sinds zijn entree in het Tynecastle Stadium aan de lopende band scoort.”
“Anderhalve week geleden nog tekende Zeefuik binnen een tijdsbestek van slechts drie minuten voor een glaszuivere hattrick, de snelste in de geschiedenis van de club. Heart of Midlothian staat met 20 punten voorsprong een straatlengte voor op de achtervolgers Hibernian en Rangers en het kampioenschap kan de club niet meer ontgaan. Zondag zijn Jeltema en ik weer op tijd in Eindhoven voor onze competitiewedstrijd tegen een andere aanstaand kampioen, PSV. Al zullen wij er natuurlijk alles aan gaan doen om dat Eindhovens feestje nog even uit te stellen.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

2 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

5 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’