string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Mogelijke terugkeer van Lucius voor zondag.

Vrijdag 07 mei 2010 om 12:29

Tegenover de drie nieuwe blessuregevallen van donderdagavond staat de mogelijke terugkeer van Theo Lucius bij de eerste selectie. Hij is hersteld van een beenbreuk. Trainer Ron Jans vult de selectie verder aan met spelers uit de Beloften.

Donderdagavond op de persconferentie in Utrecht analyseerde Jans als volgt: “De laatste keer speelde Utrecht 4-3-3 en vanavond 4-4-2. Daar hadden we vooraf wel rekening mee gehouden. Maar hoewel wij het veel vaker spelen dan zij, werden wij juist afgerekend op de gevaarlijke aspecten daarvan. Alle drie tegengoals kwamen voort uit situaties waarin wij juist balbezit hadden.”
“Het was lekker vlak voor rust op 2-1 te komen, maar we waren natuurlijk niet tevreden over de eerste helft. We zijn omgeschakeld naar drie verdedigers en moesten daarna al gauw doorwisselen door de blessures van Fredrik Stenman en Oluwafemi Ajilore. Dat kwam het spel helaas niet ten goede. Asare en Mertens hadden de 3-1 op de voet, die in de laatste minuut alsnog viel. Vooraf schatte ik onze kansen op ‘fifty-fifty’ en nu is die kans minder geworden. Maar we zijn zeker nog niet uit de race. We moeten de ploeg mentaal en fysiek oplappen. De strijd is zeker nog niet gestreden.”
Aanvulling
De afvallers Ajilore, Lovre en Stenman worden vervangen door Pepijn Kluin en Danny Menting uit de Beloften. De achttiende speler bij de selectie wordt Theo Lucius of Dennis Krohne, indien Lucius nog niet inzetbaar blijkt.
Het duel in Euroborg begint zondagmiddag om 14.30 uur. FC Groningen heeft aan bijvoorbeeld een 2-0 zege voldoende om de finale te bereiken. Een 3-1 stand na negentig minuten zou een verlenging en mogelijke strafschoppen kunnen opleveren. Het eerste duel tussen Roda JC en Heracles Almelo eindigde donderdagavond in 1-1. De return is zondag in Twente.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard