string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Merijn’s belevenissen in de Medtronic Junior Cup.

Dinsdag 30 augustus 2011 om 09:00

Vrijdag 26 augustus was het zover. De trip naar de Juniorcup ging van start. Nadat ik vanuit Loppersum met de auto naar Schiphol ging, meldde ik mij om 12:00 uur bij de andere spelers van het team. We waren er allemaal, behalve Rayan, die werd op het laatst opgeroepen om een toernooi te spelen met zijn Ajax team. Voordat wij vertrokken kregen wij van de KLM nog een mascotte mee ( een blauwe leeuw ). Alle stewardessen gingen met ons team samen op de foto.

Nadat we geland waren op Geneve, gingen we met de bus naar ons hotel. We slapen met z’n allen op 1 gang. Ik slaap samen met Bob en Jorgin op een kamer. Nadat we al onze spullen hadden uitgepakt, was het tijd om te vertrekken voor de loting. Tijdens een mooi avondvullend programma met een cheerleaders show en voetbalkunstenaars hoorden we wie onze tegenstanders waren. De voorronde spelen we tegen de Baltische staten (Letland, Litouwen en Estland), Hongarije, Tjechie en het gastland Zwitserland. Een pittige poule.
Zaterdag naar het sportcomplex. Het toernooi begon met een officiele opening. 1 voor 1 kwamen alle landen op, met de vlag van het land. Terwijl we opkwamen werden de volksliederen gespeeld. Het was leuk om te zien dat er veel oranje supporters mee waren gekomen. De tribune kleurde bijna helemaal oranje.

Nu begint de spanning te stijgen. De eerste aftrap van het toernooi.
De eerste wedstrijd, tegen Tjechie, gaat beginnen. Zij hadden de eerste wedstrijd van het toernooi al gewonnen. Na een felle strijd wonnen wij met 3 – 0 van Tjechie. De kop was eraf. Vervolgens wisten we door goed combinatie voetbal de andere wedstrijden ook te winnen. Na Tjechie, versloegen we vervolgens Zwitserland met 6 – 0, toen ging in een spannend duel uiteindelijk Hongarije te onderuit met 2 – 0 en sloten de dag af met een 2-0 overwinning tegen de Baltische Staten. Zondag staan we dus in de finalerondes!!
Wat een fantastische ervaring om met zoveel goede voetballers met diabetes uit de hele wereld te strijden om de wereldbeker. We hebben veel vertrouwen gekregen door ons goede spel. Ik heb zin in de wedstrijden van zondag. Vanuit de andere poule zullen we veel tegenstand kunnen verwachten van Frankrijk en Groot Brittanie.
Ik laat jullie natuurlijk weten hoe het WK verder is verlopen. Ik weet wel, als wij zo blijven spelen maken we een goede kans!
Sportieve groet van Merijn

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard