Memisevic: ‘Duels winnen, zowel over de grond als door de lucht’

3 februari 2017 / vandaag

Samir Memisevic maakte drie dagen na aankomst in Groningen zijn debuut voor de FC in de uitwedstrijd tegen Excelsior. De Rotterdammers zijn zaterdagavond te gast in het Noordlease Stadion en keert Memisevic tegen Excelsior -na enige tijd op de reservebank- terug in de basiself.

De Bosnische verdediger begon voortvarend aan het seizoen, maar liep in de uitwedstrijd tegen Willem II een blessure op waardoor hij zijn plaats in de ploeg moest afstaan. Hoewel fit, begon Memisevic de laatste weken op de bank.
 
Hard werken
“Dat was best moeilijk, ik had veel gespeeld en heb even pech gehad met die blessure,” zegt de verdediger. “Mijn doel was zo snel mogelijk weer volledig fit te worden door hard te werken en goed te trainen. Dat heb ik gedaan en dan is het wachten op een kans.”
 
Die kans komt zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Middenvelder Juninho Bacuna kon vanwege fysieke ongemakken deze week niet volledig meetrainen en hoewel de jongeling vrijdag weer op het trainingsveld stond, droeg Memisevic een basishesje tijdens de afsluitende training als middenvelder.
 
Uiterste best doen
“Het is niet mijn positie, maar dat is geen probleem,” zegt Memisevic. “Het is een paar jaar geleden dat ik daar heb gespeeld en kan op meerdere posities uit de voeten. Ik zal mijn uiterste best doen, moet duels winnen, zowel over de grond als door de lucht en zo snel mogelijk het goede gevoel krijgen. Ik zal morgen in ieder geval voor de volle honderd procent inzet tonen.”
 
Excelsior is voor Memisevic vanwege zijn debuut voor FC Groningen een bijzondere tegenstander en nu kan hij tegen dezelfde opponent zich weer laten zien. “Mijn debuut was een mooie herinnering, maar laten we hopen dat we nu wel de drie punten kunnen pakken in eigen huis.”  

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws