Memisevic: ‘Alles geven voor drie punten’

14 april 2017

FC Groningen speelt zondagmiddag op het voorkeurstijdstip van 14.30 uur thuis tegen PEC Zwolle. De Trots van het Noorden wil zich in een goed gevuld Noordlease Stadion revancheren voor de wedstrijd van afgelopen weekend in Den Haag. Samir Memisevic is volledig gefocust en Jesper Drost kan zijn vijftigste duel in het groen-wit spelen.

De voorbereiding op de competitiewedstrijd tegen de Zwollenaren begon al daags na het verloren duel in Den Haag met een vroege bijeenkomst in het Corpus Huis. “Het was vorige week een heel slechte dag, met 20 ongelooflijk slechte minuten waarin we de wedstrijd weggeven,” vertelt verdediger Samir Memisevic. “We moesten die wedstrijd zo snel mogelijk afsluiten, ervan leren en ons focussen op de wedstrijd van zondag tegen PEC Zwolle.”
 
Alles geven
De Bosnische verdediger kent de belangen van het duel tegen de Blauwvingers maar al te goed. “Het is een moeilijke wedstrijd, maar we hebben de drie punten nodig en dus is dat het enige wat telt. We willen omhoog blijven kijken, zo lang mogelijk vechten voor een plaats bij de eerste negen, want dat kan nog altijd. We moeten met het hele team alles geven, honderd procent inzet, om de drie punten zondag te behalen.”
 
Memisevic kan in het Noordlease Stadion te maken krijgen met een fysiek zeer sterke tegenstander. “Brock-Madsen,” weet de verdediger. “Een grote en sterke spits, maar ik ben voor niemand bang. Waarom moet ik bang zijn?! Ik ga met iedereen de strijd aan!”
 
Reeks
Jesper Drost kreeg tijdens de vrijdagtraining een stevige tik op zijn scheenbeen en is daardoor een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen zijn voormalige club. Mocht de middenvelder zondag binnen de lijnen komen tegen PEC, dan speelt hij zijn vijftigste officiële duel in het FC-shirt. “Dat is een mooie gelegenheid om een bijdrage te kunnen leveren met een goal of assist,” zegt Drost in het wedstrijdprogrammaboekje. “Ik heb drie keer tegen Zwolle gespeeld en drie keer gewonnen. Een mooie reeks om uit te bouwen.”

10historie20151031EOA2621drost

Laatste nieuws