Meijer: ‘Dit is wat ik heel graag wilde’

19 april 2022

Bjorn Meijer maakte dinsdag zijn overgang naar de Belgische topclub Club Brugge rond met het tekenen van een meerjarig contract. Daarmee komt een einde aan een hectische periode voor de door de FC opgeleide back. Meijer meldt zich na de zomer in Brugge en gaat de komende weken nog keihard strijden in groen-wit. 

JW2019042015307

Meijer groeide op in Helpman en doorliep de gehele Opleiding van de Trots van het Noorden. Na zijn debuut in de laatste speelronde van vorig seizoen ontwikkelde de back zich deze voetbaljaargang tot vaste waarde in het elftal van FC Groningen. Tevens werd de Groninger voor het eerst opgeroepen voor een vertegenwoordigd elftal van Oranje. Met de stap naar Brugge dient een nieuw hoofdstuk aan in de voetbalcarrière van de verdediger.
 
Meijer is heel blij met zijn transfer. “Dit is wat ik heel graag wilde. Het voelt voor mij op dit moment als een kans uit duizenden, hetgeen ik een half jaar geleden nooit had kunnen bedenken. Ik ben de clubs dan ook heel dankbaar dat ze op deze wijze mijn aanstaande overgang hebben rondgemaakt. Het geeft mij nu de mogelijkheid me volledig te focussen op het restant van dit seizoen. Ik zal er met het team alles aan doen om mijn jarenlange periode bij FC Groningen op een goede en mooie manier af te sluiten."

Met zijn familie

De enorme aandacht en hectiek van de laatste weken is Meijer niet in de koude kleren gaan zitten. Maar zijn omgeving én de aanhang van FC Groningen hebben hem in die periode enorm geholpen, zo geeft hij aan.
 
"De steun van de supporters in de afgelopen weken, toen duidelijk werd dat deze transfer eraan zat te komen, heeft me overweldigd. De mooie en positieve berichten die ik mocht ontvangen en het fantastische spandoek bij de uitwedstrijd tegen Heerenveen hebben mij heel wat gedaan. Ik ben een jongen van de club en FC Groningen zal altijd in mijn hart blijven zitten. Ik hoop aan het einde van dit seizoen op een hele mooie manier in een volle Euroborg afscheid te kunnen nemen van alle mensen die mij hebben geholpen in mijn ontwikkeling de afgelopen jaren én van de supporters, die geweldig voor me zijn geweest. Maar deze week gaan we de laatste fase van het seizoen in en daar richt ik mij volledig op.”

Blij na wedstrijd

Laatste nieuws