Meest memorabele moment tegen Fortuna: Doan, Groningse talenten of huidige spits?

9 februari 2022

FC Groningen gaat in het seizoen waarin de club een heel jaar haar 50-jarig jubileum viert, iedere thuiswedstrijd op zoek naar het meest memorabele moment tegen de aankomende tegenstander in Euroborg. Een groep supporters heeft per tegenstander een shortlist gemaakt van drie momenten. FC-supporters kunnen de komende dagen stemmen op het meest memorabele moment uit de het aankomende duel met Fortuna Sittard.

De verkiezing voor het meest memorabele moment per tegenstander is een initiatief van FC-supporter Albert Boer. Boer is samen met Paul Zweverink, Nico Swart en Damian Vos – supporters uit verschillende leeftijdscategorieën – de historie van de club ingedoken en heeft een shortlist gemaakt met drie meest memorabele momenten per tegenstander. FC Groningen omarmt het mooie idee van de betrokken supporters en zet een verkiezing per tegenstander uit. Voor iedere thuiswedstrijd in Euroborg organiseert de FC een stemronde waar supporters kunnen bepalen wat het meest memorabele moment is van de aankomende tegenstander.
 
Het panel heeft voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard gekozen voor de onderstaande drie momenten.
 
Beauty Doan bij afscheid Hans Nijland
Hans Nijland neemt in 2019 na 23 jaar afscheid van de club. De langstzittende algemeen directeur in het betaalde voetbal beleeft zijn laatste competitiewedstrijd in Euroborg op 12 mei 2019. Tegenstander is Fortuna Sittard. Het duel staat in het teken van het afscheid van Nijland bij de Trots van het Noorden. Aanvaller Ritsu Doan geeft de directeur een schitterend afscheidscadeau met een fantastische treffer. FC Groningen wint met 3-0, naast Doan scoren Paul Gladon en Samir Memisevic. 
 
Combi Hoogstrate en Robben
Op 9 maart 2002 wint FC Groningen met 1-0 op bezoek bij Fortuna Sittard. Twee van de grootste talenten voortgekomen vanuit de Opleiding van de Trots van het Noorden – Arjen Robben en Jordi Hoogstrate – staan in de basisopstelling. Hoogstrate beslist de wedstrijd met de enige goal na een half uur spelen. De middenvelder krijgt de steekbal van Robben en schiet binnen, de ontlading na afloop is groot.

Strand Larsen komt los
Jørgen Strand Larsen komt FC Groningen aan het begin van het seizoen 2020/2021 versterken. De Noor groeit in Groningen uit tot een gevaarlijke spits die gemakkelijk het doel vindt. De eerste wedstrijden in het groen-wit scoort Strand Larsen nog niet, maar in zijn zesde wedstrijd voor de club komt de spits los. Met twee goals op bezoek bij Fortuna Sittard heeft Strand Larsen een groot aandeel in de 3-0 overwinning. 

Breng je stem uit!
Wat is jouw meest memorabele moment tegen de ploeg uit Sittard? Breng je stem uit via de volgende link en kijk komende zondag of het door jou gekozen moment heeft gewonnen. Onder de stemmers wordt een 50-jaar FC Groningen pakket verloot.

Stem hier

Laatste nieuws