string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Matavz: “Spanje is mijn favoriet”.

Woensdag 16 juni 2010 om 16:06

Tim Matavz is één van de twee Groningen-spelers die actief is op het wereldkampioenschap. Hij is de jongeling bij de A-selectie van WK-debutant Slovenië, dat startte met een zege. “Het is een hele mooie belevenis,” aldus de FC-topscorer.

Terugkijkend op de afgelopen week beseft Matavz dat zijn land met een goed resultaat is gestart. “We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste van alles. Het was niet een hele goede wedstrijd tegen Algerije, maar je ziet dat vaker met de eerste wedstrijden die landen spelen in zo’n poulefase. De stemming en media in Slovenië zijn positief. Het is een historisch toernooi omdat het onze eerste deelname is.”
Voor Matavz is het bovendien de eerste keer dat hij bij de definitieve selectie zit. “Het is een hele mooie belevenis om bij die eerste WK-wedstrijd aanwezig te zijn geweest. Ook al zat ik op de bank. We hebben een goed resultaat en kijken vol vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd tegen Verenigde Staten. Als we die winnen dan zijn we al zeker van de volgende ronde. Omdat zij eerder hebben gelijkgespeeld tegen Engeland.”
“Hoe ver wij kunnen komen op dit toernooi? Ik hoop natuurlijk zover mogelijk. Als wij deze poule overleven dan kan het alle kanten op. In de play-offs was Rusland de favoriet en die hebben wij ook al uitgeschakeld.” Nu de eerste speelronde er bijna op zit, noemt Matavz Brazilië, Argentinië, Nederland en Duitsland als kanshebbers. “Duitsland speelde al echt goed, hoewel ze tegen Australië speelden. Maar mijn favoriet blijft Spanje.”
Van die ploeg zal hij de wedstrijd tegen Zwitserland niet live kunnen zien. “We trainen elke dag op het moment dat we de volgende wedstrijd moeten spelen. Dus eerst om half twee, het aanvangstijdstip van het duel met Algerije en nu om vier uur omdat we vrijdag om 16.00 uur tegen Amerika moeten. Een dag voor de wedstrijd trainen we in het stadion.”
Veel meer dan de televisie in zijn hotelkamer en een aantal trainingsvelden en stadions heeft Matavz nog niet gezien van Zuid-Afrika. “We concentreren ons echt volledig op het voetballen op dit moment. Ik weet nog niet precies hoe het programma er verder uitziet, maar misschien dat we in de aanloop naar de wedstrijd tegen Engeland nog een andere activiteit hebben. Hoe dan ook is er echt een geweldige sfeer binnen onze groep. Ik hoop dat we dit zo lang mogelijk kunnen volhouden!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard