Marcel van Buuren (trainer onder-19) vertrekt naar Qatar

28 juni 2019 / vandaag

Trainer Marcel van Buuren van FC Groningen onder-19 vertrekt bij de club. Van Buuren gaat per 1 augustus aan de slag als hoofd opleiding bij Al-Arabi Sports Club in Qatar en heeft FC Groningen gevraagd medewerking te verlenen aan ontbinding van zijn overeenkomst bij de Trots van het Noorden. FC Groningen verleent medewerking aan het verzoek van de trainer en gaat op zoek naar een passende invulling van de vacature.

190527EOB5691

Van Buuren was in 2002/2003 al als trainer actief in Abu Dhabi en vervolgens tien jaar lang in allerlei trainersfuncties in Qatar. De afgelopen drie seizoenen was de oud-profvoetballer als trainer verbonden aan de opleiding van FC Groningen. Sportief hoogtepunt in die periode was het bereiken van de KNVB-bekerfinale, die in mei van dit jaar in het Hitachi Capital Mobility Stadion werd gespeeld tegen Ajax (1-3).

Avontuur
Marcel van Buuren ziet uit naar het nieuwe avontuur dat hij aangaat. “Al-Arabi Sports Club is een subtopper in Qatar en een club met veel traditie. Zowel in het verleden als heden hebben er spelers van naam in het eerste elftal gespeeld. Afgelopen seizoen was oud-Vitesse-spits Wilfried Bony een voor ons bekende naam bij de club.”

De contacten met Al-Arabi kwamen tot stand via spelers waarmee Van Buuren in zijn eerdere periode in Qatar te maken had. “Eerder was ik actief als coach van nationale teams en die spelers zijn nu allemaal ‘dertigers’. Ze hebben sportkunde gestudeerd in Amerika of Engeland en zijn nu op leidinggevende posities terechtgekomen binnen de clubs in Qatar. Ik ken het land en de voetbalcultuur erg goed, want als bondscoach van de jeugdteams kwam ik bij vele clubs over de vloer.”

De komende twee weken is Van Buuren nog actief bij FC Groningen onder-19. “Ik rond het eerste deel van de voorbereiding van de ploeg nog gewoon af. Eerder deze week heb ik de staf en spelers ingelicht. Na hun vakantie zal er vanaf 29 juli een andere trainer voor de groep staan. Ik heb een fantastische tijd gehad bij FC Groningen en ben de mensen bij de club ook veel dank verschuldigd dat ze me dit nieuwe avontuur gunnen.”

Gewaardeerd
Hoofd opleiding Peter Jeltema werd door Van Buuren in een eerder stadium op de hoogte gebracht van de interesse uit Qatar. “Marcel heeft in de afgelopen jaren veel voor de club betekend en wordt gewaardeerd door zijn collega’s en de spelers uit zijn teams. We gunnen Marcel een nieuw avontuur en zullen op zoek gaan naar een passende invulling van de vacature die er in ontstaan bij FC Groningen onder-19.”

190527EOB6173
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws