string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Mahi terug in de basis; Tibbling ziek geweest.

Vrijdag 11 maart 2016 om 15:40

FC Groningen kan zaterdag tegen Excelsior beschikken over een vrijwel fitte selectie. Dino Islamovic is geblesseerd en Bryan Linssen is vanwege een schorsing niet inzetbaar. Simon Tibbling begint in Rotterdam op de bank, de Zweed was afgelopen week enkele dagen afwezig door ziekte.

Linssen pakte vorige week tegen PSV zijn vijfde gele kaart van het seizoen en zit tegen Excelsior dus zijn schorsing uit van één duel. Abel Tamata en Desevio Payne zijn hersteld van hun blessures terwijl Jarchinio Antonia deze week is aangesloten bij Jong FC Groningen. De aanvaller zal zaterdag dus nog niet tot de wedstrijdselectie behoren. Simon Tibbling was de afgelopen week ziek en begint op de bank. 
“We staan er fysiek gezien goed op,” aldus Van de Looi. “Het enige nadeel is dat Simon Tibbling deze week drie dagen ziek is geweest en zal dus niet starten. Door de schorsing van Bryan Linssen moeten we dus noodgedwongen op twee plekken wijzigen. We hebben vervolgens voor de vier aanvallende posities gekozen voor de spelers die het meest aanvullend op elkaar zijn.”
Volle bak
Dat betekent dat Van de Looi andere keuzes maakt dan vorige week tegen PSV. Mimoun Mahi zal voor het eerst in maanden weer aan de aftrap staan. “Hij heeft deze week vol getraind en hij heeft zulke kwaliteiten dat we hebben gekozen om hem te laten starten. We gaan het zien hoelang Mimoun het kan volhouden, maar ik heb liever dat hij zestig minuten volle bak gaat en zich dan laat vervangen. We hebben goede wissels op de bank en mensen genoeg die we kunnen brengen.”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard