string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Mahi tegen AZ in de spits.

Vrijdag 13 oktober 2017 om 15:26

Mimoun Mahi speelt zondag in de thuiswedstrijd tegen AZ in de spits en vervangt daarmee de geschorste Tom van Weert. Op de rechtsbuitenpositie heeft trainer Ernest Faber de keuze uit Jesper Drost, Ajdin Hrustic en Uriel Antuna. Het Eredivisieduel met de Alkmaarders in het Noordlease Stadion begint zondagmiddag om 14.30 uur.

In vergelijking met de laatste competitiewedstrijd in Zwolle is de selectie van FC Groningen iets krapper. Naast de schorsing van Van Weert, vanwege zijn rode kaart in de slotfase van de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, is de inzetbaarheid van verdediger Kasper Larsen twijfelachtig. Voor het competitieduel met AZ zijn ook de van blessures herstellende Todd Kane en Lars Veldwijk nog niet beschikbaar.

Fitheid
Trainer Ernest Faber moest na het perspraatje van vrijdagmiddag nog in overleg met Beloften-trainer Alfons Arts over wie er zaterdagmiddag meedoen in de thuiswedstrijd van Jong FC Groningen tegen ODIN’59 en wie er zondagmiddag deel uitmaken van de wedstrijdselectie voor FC Groningen-AZ. “De internationals Mimoun Mahi, Oussama Idrissi en Juninho Bacuna hebben allemaal minimaal één wedstrijd gespeeld en zijn fit teruggekomen. We gaan zaterdag de fitheid van de gehele selectie bekijken. Alleen degene die honderd procent fit zijn, kunnen aan de aftrap staan tegen AZ.”

Aanvallend
Na een bliksemstart in de competitie is tegenstander AZ momenteel de nummer 8 van de ranglijst. “Een aanvallend spelende ploeg,” weet de FC-trainer. “We willen ons natuurlijk revancheren voor de nederlaag tegen PEC Zwolle. Ik verwacht dat wij veel ruimte krijgen. Onze verdedigende organisatie moeten we wel beter voor elkaar hebben, dan in de vorige wedstrijd. De blessure van Marko Vejinovic zal niet veel aan hun spel veranderen. Zij hebben bijvoorbeeld een Noors international, Fredrik Midtsjø, die daar kan spelen. Hij zal het alleen anders invullen.”

Anders
De focus richting zondag ligt voor Faber dan ook vooral op zijn eigen ploeg: “We moeten allemaal bij de les zijn en goed voorbereid. We zullen er allemaal weer vol voor gaan. Daarbij kijken we vooral naar onze eigen kwaliteiten. We moeten gaan zorgen dat de voorste drie spelers zoveel mogelijk in scorende positie komen. Daarbij is Mimoun Mahi een heel ander type spits dan Tom van Weert of Lars Veldwijk. Vorig seizoen heeft hij bij ons al laten zien goed uit de voeten te kunnen in de spits. Mimoun kan op alle aanvallende posities spelen. Bij Marokko heeft hij laten zien veel in beweging te zijn. Hij en Ritsu Doan hebben een goed gevoel voor het bespelen van ruimtes en voelen elkaar daarin goed aan.”

14mahi-payt20170813EOA8209

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard