Mahi naar WK, Idrissi op schot bij Jong Oranje

13 november 2017

Mimoun Mahi heeft zaterdag met Marokko het WK in 2018 in Rusland behaald. Zijn ploeggenoten wonnen met 2-0 van Ivoorkust en dat was voldoende voor de groepswinst en plaatsing. Oussama Idrissi was met twee goals en twee assists op schot bij Jong Oranje tegen Andorra. Kolbeinn Finnsson is uitgeschakeld met IJsland onder-19.

Mimoun Mahi had met Marokko aan een gelijkspel bij Ivoorkust voldoende voor plaatsing. In de voorgaande vijf duels had de ploeg van bondscoach Herve Renard nog geen doelpunt tegen gekregen. In Ivoorkust kwam Marokko binnen een halfuur met 2-0 voor en dat bleek ruim voldoende voor plaatsing. Mahi behoorde tot de selectie van achttien, maar kwam zelf niet in actie.

Op schot
Oussama Idrissi haalde in Doetinchem met Jong Oranje uit tegen Jong Andorra. De mannen van bondscoach Art Langeler behaalden een recordscore (8-0) en Idrissi scoorde tweemaal en liet zich ook nog twee keer als aangever noteren. Jong Oranje staat nu tweede in de kwalificatiegroep achter Jong Engeland en is nog in de race voor de play-offs.

Juninho Bacuna maakte zijn opwachting bij Oranje onder-20, dat oefende tegen Zwitserland. De ploeg van bondscoach Dwight Lodeweges won met 1-0 en Bacuna speelde het laatste kwartier. Toen was de eindstand al bereikt. Morgen, dinsdag 14 november, speelt de ploeg nog uit tegen Italië.

Winst
Tom van de Looi en Lars Kramer wonnen met Oranje onder-19 met 2-1 van Italië. Van de Looi speelde de volledige negentig minuten en Lars Kramer kwam niet in actie. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg speelt vandaag, maandag 13 november, nog een interland in en tegen Servië.

Tribune
Sergio Padt kwam niet in actie met Oranje, dat de oefenwedstrijd in het Schotse Aberdeen met 1-0 won. Dinsdagavond 14 november speelt het Nederlands Elftal in en tegen Roemenië. Uriel Antuna zat bij Mexico niet in de selectie in België en zag zijn landgenoten 3-3 spelen tegen de Belgen. Vanavond, maandag 13 september, speelt Mexico in en tegen Polen.

IJsland
Kolbeinn Finnsson tenslotte heeft met IJsland onder-19 twee nipte nederlagen moeten slikken en is uitgeschakeld op het EK-kwalificatietoernooi in Bulgarije. Afgelopen woensdag was het gastland met 2-1 te sterk en ook van Engeland verloor IJsland met dezelfde cijfers. Finnsson speelde in beide duels de volle 90 minuten en sluit het vierlandentoernooi dinsdag af met een wedstrijd tegen Faer Öer.

oranje-onder-19

Laatste nieuws