string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Mahi: ‘Hoop belangrijk te kunnen zijn voor het team’.

Zaterdag 05 maart 2016 om 23:01

FC Groningen verloor in Euroborg met 3-0 van koploper PSV. Mimoun Mahi maakte na maanden blessureleed zijn rentree bij de wedstrijdselectie van FC Groningen. De aanvaller mocht na ruim een uur spelen invallen, maar stond na afloop teleurgesteld de media te woord.

Door verschillende blessures aan hamstring en bovenbeen speelde Mahi sinds eind oktober slechts één wedstrijd mee en kwam hij dit kalenderjaar helemaal nog niet in actie. Tegen PSV kon de aanvaller zich eindelijk weer eens laten zien.
Kapot gespeeld
“Toch sta ik hier met een heel vervelend gevoel,” treurt Mahi. “Natuurlijk ben ik blij weer minuten te mogen maken en heb ik alles gegeven in de tijd die ik kreeg, maar we hebben verloren en worden uiteindelijk met 3-0 kapot gespeeld door PSV.”
Mahi beaamde dat PSV zaterdagavond in Euroborg te goed was voor FC Groningen. “PSV is een heel volwassen ploeg die niet voor niets bovenaan staat. Er staat echt een team en ze maken ‘vieze’ meters voor elkaar. Dat moet bij ons ook weer komen. We hebben het als team vandaag niet goed gedaan en moeten zorgen dat we de komende wedstrijden punten gaan pakken. Ik voel met fit en hoop in het slot van de competitie belangrijk te kunnen zijn voor het team.” 
Mooie woorden
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV nam Euroborg afscheid van Maikel Kieftenbeld. De voormalig aanvoerder van de Trots van het Noorden speelde in vijf seizoenen 171 wedstrijden voor FC Groningen en voetbalt tegenwoordig bij Birmingham City in Engeland. Kieftenbeld had mooie woorden voor een uitverkocht Euroborg.
“Ik heb hier vijf fantastische jaren gehad,” aldus Kieftenbeld. “Ik heb veel mooie wedstrijden gespeeld en een fantastisch feest op de Grote Markt en in het Stadspark gevierd. Maar mooier dan dat; ik heb me hier altijd enorm gewaardeerd gevoeld en daar ben ik FC Groningen en de supporters ontzettend dankbaar voor.”

Gerelateerd nieuws.

7 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’