string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Mahi: ‘Fit zijn, is sleutel tot succes’.

Zondag 07 mei 2017 om 17:41

FC Groningen speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk tegen PSV en blijft door dat resultaat nog altijd in de race voor een plaats in de play-offs om Europees voetbal. Aanvoerder Sergio Padt vond de puntendeling uiteindelijk terecht. Mimoun Mahi opende zondagmiddag na elf minuten de score en werd na de wedstrijd uitgeroepen tot Essent Speler van het Jaar. 

De spits maakte zijn zeventiende competitietreffer en beleeft verreweg zijn meest succesvolle seizoen uit een nog prille carrière. “De sleutel tot het succes is dat ik het gehele jaar fit ben gebleven,” zegt Mahi. “Ik heb veel gespeeld en ben ook zakelijker geworden, daardoor heb ik veel kunnen scoren en ben ik belangrijk geweest voor het team.”
 
Bewijzen
Mahi hoopt het seizoen nog te kunnen verlengen door zich volgende week met zijn team na de laatste speelronde te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. “Ik hoop dit seizoen nog een paar doelpunten te kunnen maken in dit stadion,” zegt Mahi rondkijkend in het Noordlease Stadion. “Wij moeten drie punten pakken in Enschede en aan onszelf bewijzen dat we de play-offs echt willen halen. Feyenoord moet dan in eigen huis winnen van Heracles, daar heb ik wel vertrouwen in.”
 
In de race
Aanvoerder Sergio Padt zag dat zijn ploeg goed aan de wedstrijd begon, maar in de tweede helft wel achteruit werd gedrongen. “De eerste helft was meer van ons, de tweede helft van PSV,” aldus de doelman. “We hebben voor rust weinig weggegeven, maar na rust hadden zij het betere van het spel en moeten we blij zijn met een punt. We zijn door dit resultaat gelukkig nog in de race voor de play-offs en spelen volgende week nog ergens om.”

jw20170429679padt

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard